Pomsta na diaľnici. Osobné auto vybrzďovalo, kamióny sa mstili

Pozrite si video zo šialených manévrov na diaľnici, kde osobné auto vybrzďovalo kamióny a tie hľadali cestu ako sa pomstiť. Pre Pravdu sa k situácii vyjadrilo aj Združenie cestných dopravcov Česmad Slovakia.

10.11.2019 07:00
debata (61)

VIDEO: Pozrite si šialené manévre na diaľnici, kde osobné auto vybrzďovalo kamióny a tie hľadali cestu ako sa pomstiť.

Video

Ako situáciu na diaľnici zo susedného Česka vníma Združenie cestných dopravcov Česmad Slovakia? „Na videu nie je vidieť, čo k tejto situácii predchádzalo a čo spustilo konanie oboch vodičov. Správanie konkrétneho vodiča osobného vozidla je absolútne nekorektné a mimoriadne nebezpečné. Každý vodič musí dodržiavať pravidlá cestnej premávky a to zahŕňa aj zabezpečovanie plynulosti jazdy a neobmedzovanie ostatných vozidiel na ceste," zdôrazňuje Martina Baumann, hovorkyňa Združenia cestných dopravcov Česmad Slovakia.

„Vodiči osobných vozidiel si často neuvedomujú, že vodič kamiónu vykonáva svoju prácu, nie je ich nepriateľ, ale jeho záujmom je bez komplikácií prejsť určenú trasu v danom čase. Treba vedieť, že kamión plne naložený tovarom má napríklad iné manévrovacie schopnosti ako osobné auto, a preto je vzájomná tolerancia rôznych dopravných prostriedkov na ceste nevyhnutnosťou a akékoľvek riziko neprijateľné,“ upozorňuje Martina Baumann.

"Aj v prípade vodičov kamiónov platí, že by tiež nemali svojou jazdou ohrozovať ostatných účastníkov cestnej premávky. Určite teda nesúhlasíme s tým, aby sa v podobných situáciách, ako je na videu, vodič nákladného vozidla chcel „pomstiť“ akoukoľvek formou vodičovi osobného vozidla, aj keď chápeme, že správanie vodiča osobného auta ho mohlo vyprovokovať. Jeho reakcia však bola neprimeraná a nesprávna,“ dodáva Martina Baumann, hovorkyňa Združenia cestných dopravcov Česmad Slovakia.

© Autorské práva vyhradené

61 debata chyba
Viac na túto tému: #kamióny #vybrzďovanie
Články podľa značiek