Preťažený kamión za tragédiou? Ďalší mal až 14 ton navyše! Pozrite si video

Každé šieste skontrolované nákladné vozidlo je preťažené. Extrémny prípad zachytila polícia v Bratislave na Rožňavskej ulici, keď bolo vozidlo s maximálnou možnou záťažou 18 ton preťažené o 14,2 tony. Za to mu polícia odobrala evidenčné čísla, zadržala technický preukaz a uložila pokutu vo výške 650 eur. Priestupok bol zároveň podnetom na začatie konania o správnom delikte voči prepravcovi, ako aj voči tomu, kto náklad naložil. V správnom konaní môže byť subjektom uložená pokuta do výšky 3 500 eur. Pozrite si preťažený kamión vo videu.

21.11.2019 06:00
debata (68)

VIDEO: Preťažený nákladiak ako zbraň na ceste? Jeden kamión mal až 14 ton navyše! Pozrite si autentické video.

Video

Polícia pracuje s preťažením vozidla ako s jednou možnosťou tragickej nehody z 13. novembra pri Nitre, kde došlo k zrážke autobusu a nákladného vozidla. Nehoda, po ktorej bol na Slovensku v piatok štátny smútok, mala dvanásť obetí. "Vo vyšetrovaní okolností, príčin a miery zavinenia tejto tragickej dopravnej nehody pokračujeme,“ uviedla pre Pravdu Renáta Čuháková, vedúca oddelenia komunikácie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

V rámci Nitrianskeho kraja bolo počas tohto roka vykonaných 158 kontrol na váženie nákladných vozidiel, pričom bolo skontrolovaných celkovo 3 266 kusov. Z tohto počtu bolo zistené porušenie zákona v 466 prípadoch. Kontroly váženia vykonávajú dve oddelenia mýtnej polície, diaľničné oddelenie a Oddelenie cestného dozoru a špeciálnych kontrol Krajského dopravného inšpektorátu v Nitre.

Sama nitrianska polícia venuje intenzívnu pozornosť ceste I/65, tzv. Zlatomoraveckej. Policajti na nej vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. "Vykonávame tu aj špeciálne kontroly zamerané na váženie nákladných vozidiel, dokonca tu boli vykonané aj spoločné špeciálne kontroly v súčinnosti s Krajským dopravným inšpektorátom v Banskej Bystrici,“ povedala Čuháková

Ako vidí preťaženie šofér nákladného vozidla

"Nemám to ako zistiť,“ povedal Dušan Brigáň, šofér nákladného vozidla na otázku, či vodič vie, koľko mu naložili na korbu. Brigáň povedal, že v moderných vozidlách je namontovaná váha, ktorá vodiča upozorní na preťaženie, ale nie vždy funguje. "Nakladá sa odhadom, nie vždy je však rovnaký objem rovnako ťažký. Mokrá repa, kmeň stromu atď.,“ vysvetľuje Brigáň.

Práca šoféra je stále o obrovskom riziku a už sa vraj pre niekoho ani neoplatí. "Kolega, vodič z nitrianskej tragédie, tak mohol za nehodu spolovice, ak sa potvrdí preťaženie vozidla, spôsobené nakládkou,“ uvažuje Brigáň.

Šofér z povolania nerozumie preťažovaniu, pretože sa neušetrí skoro nič. "Zvyšuje sa opotrebenie vozidla, pneumatík, stúpa spotreba. Brzdy sú po kratšom čase zničené,“ vyratúva Brigáň.

Netreba zabudnúť na ničenie ciest hlavne v letnom období, keď preťažené kamióny priam vytláčajú asflat a tvoria sa tak koľaje. Samozrejme, preťažením vozidla sa mení aj jeho správanie. "Zmení sa stabilita vozidla, je viac rozhojdané a má dlhšiu brzdnú dráhu,“ vymenúva Brigáň.

Možnosť naložiť ťažší náklad je na zvláštne povolenie, ktoré vydáva polícia. "Ide napríklad o prevoz turbíny, ktorá sa nedá rozrezať, a tak sa musí viesť vcelku, aj keď presahuje povolenú hmotnosť,“ vysvetlil Brigáň.

Kontrola prípustnej hmotnosti, prekročenie a pokuty:
do 10 % – 50 eur

nad 10 % do 15 % – 90 eur

nad 15 % do 20 % – 170 eur

nad 20 % do 25 % – 280 eur

nad 25 % do 30 % – 390 eur

nad 30 % do 35 % – 500 eur

viac ako 35 % – 650 eur

© Autorské práva vyhradené

68 debata chyba
Viac na túto tému: #kamióny #kontrola vodičov #preťaženie
Články podľa značiek