Práce na obchvate Bratislavy koronavírus nezastavil

Práce na najväčšom infraštruktúrnom projekte na Slovensku D4R7 pokračujú. Situácia súvisiaca s koronavírusom však ovplyvnila tempo prác, najmä z dôvodu logistických výziev.

27.03.2020 15:10
debata (2)

Ako spoločnosť ďalej informovala, dôsledne dodržiava všetky odporúčania a pokyny štátnych orgánov. Spoločnosť v tlačovej správe zároveň uviedla, že generálneho riaditeľa Juan José Bregela na čele D4R7 Construction nahradí Michael Heerdt.

Úsek v dĺžke 29,7 km je technicky pripravený na používanie

Časť projektu v dĺžke 29,7 km je dokončená a technicky pripravená na odovzdanie do používania verejnosti. Je však potrebné dokončiť administratívne procesy. Táto časť pozostáva z 25,2 kilometrov rýchlostnej cesty R7 a 4,5 km diaľnice D4, vrátane 22 mostov a križovatiek v Rovinke, Dunajskej Lužnej a Šamoríne.

Najdôležitejšou časťou administratívneho postupu odovzdania sú ústne pojednávania vo veci kolaudačného konania na Špeciálnom stavebnom úrade. Pôvodne boli naplánované na polovicu marca, no kvôli situácii s koronavírusom sú odložené na polovicu apríla. Spoločnosť D4R7 Construction bude úzko koordinovať všetky ďalšie kroky s ministerstvom dopravy, Špeciálnym stavebným úradom a Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS).

Práce pokračujú, ale pomalším tempom

Práce na stavbe D4R7 pokračujú s primeranými obmedzeniami z dôvodu bezpečnostných opatrení a tiež logistických dôvodov. Ako informoval staviteľ, bezpečnosť zamestnancov zostáva v nasledujúcich dňoch a týždňoch ich najvyššou prioritou. Spoločnosť taktiež uviedla, že zvláda logistické výzvy spôsobené obmedzeniami v dôsledku šírenia koronavírusu. Situácia má však dopad na dodávky materiálu, ktoré sú v súčasnosti pomalšie.

Spoločnosť má nového riaditeľa

Juan José Bregel odchádza koncom tohto mesiaca z pozície generálneho riaditeľa aj vedenia spoločnosti. Najväčší európsky PPP projekt v oblasti dopravy viedol štyri roky. Bregel odchádza na miesto projektového riaditeľa ďalšieho podobne veľkého PPP projektu firmy Ferrovial, ktorým je výstavba tunela Silvertown vo Veľkej Británii. Na jeho úspešnú prácu v D4R7 nadviaže aj nástupca Michael Heerdt, ktorý doteraz pôsobil ako zástupca generálneho riaditeľa.

“Teším sa na to, že si v novej funkcii zachovám svoju angažovanosť v D4R7. Spolu s našimi zamestnancami, partnermi a orgánmi verejnej správy urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme pokročili v realizácii projektu,” vyhlásil Heerdt.

D4R7 Construction neustále vyhodnocuje situáciu, koordinuje postup so štátnymi orgánmi a bude informovať verejnosť o všetkých dôležitých aktualitách.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #výstavba diaľnic #obchvat Bratislavy #D4R7 #koronavírus
Články podľa značiek