Časť obchvatu Bratislavy D4 a rýchlocesty R7 otvoria v nedeľu

Spoločnosť D4R7 Construction, ktorá stavia obchvat Bratislavy, diaľnicu D4, a rýchlocestu R7, chystá otvorenie niektorých jej častí.

15.07.2020 19:45
debata (25)

Pred týždňom spoločnosť informovala, že má povolenia na predčasné užívanie niektorých úsekov týchto ciest v dĺžke približne 30 km a plánuje ich otvoriť v polovici júla. Podľa TV Markíza to bude v nedeľu 19. júla.

„Dva úseky rýchlostnej cesty R7 a jeden úsek diaľnice D4 majú byť podľa našich informácií otvorené už túto nedeľu. Sprejazdnený má byť úsek D4 Rovinka – Ketelec spolu s úsekom R7 Ketelec – Dunajská Lužná – Holice. Informáciu potvrdilo ministerstvo dopravy,“ uviedla Markíza.

Rýchlostná cesta R7 umožní obísť najmä obec Dunajská Lužná, v ktorej sa spájajú viaceré cesty z obcí Žitného ostrova a vytvára tak dopravný uzol s veľkými zápchami v špičke. Vzhľadom na to, že ide len o niektoré úseky ciest D4 a R7, zápchy sa presunú bližšie k Bratislave. Dopravná situácia by sa mala zlepšiť v budúcom roku, keď by mal byť hotové aj ďalšie úseky diaľnice D4 (obchvat Bratislavy) a rýchlostnej cesty R7.

VIDEO: Prešli sme po rýchlostnej ceste R7! Pozrite sa, v akom bola stave začiatkom mája.

Video
25 debata chyba
Viac na túto tému: #R7 #D4
Články podľa značiek