Video: Práce na obchvate Bratislavy finišujú. Pozrite si reálny stav

Práce na vonkajšom obchvate Bratislavy výrazne pokročili, takmer kompletný by mohol byť postupne odovzdaný v priebehu leta.

13.05.2021 20:00
obchvat Bratislavy Foto:
Takto vyzerá západné predmostie Dunaja. Vidieť, že práce sa naozaj chýlia ku koncu.
debata (3)

Podľa pôvodných plánov sa mal dokončiť vonkajší obchvat Bratislavy približne do polovice tohto roku. Z rôznych dôvodov, čiastočne na strane obstarávateľa a čiastočne dodávateľa, sa niektoré termíny museli posunúť. Ak však všetko pôjde dobre, tak jeden z najambicióz­nejších dopravných stavebných projektov tejto dekády by mal takmer kompletne slúžiť motoristom do konca tohto roku.

Práce aktuálne prebiehajú medzi križovatkami D4 Bratislava, Jarovce – Bratislava, juh, vrátane dunajského súmostia, kde video už ukazuje, ako sa blížia ku koncu. Intenzívne sa pracuje aj na úseku Bratislava, východ – Bratislava, Rača a tiež R7 Bratislava, Nivy – Bratislava, juh. Pri výstavbe časti D4 medzi križovatkami Čierna Voda a Ivanka, západ spôsobila zdržanie križovatka s D1. Už sa tam vak pracuje. Nižšie uvedené video ukazuje, ako to s jeho dostavbou vyzeralo na začiatku mája:

V priebehu minulého roku boli sprevádzkované časť R7 Bratislava, juh – Šamorín, západ – Holice, ako aj krátka časť D4 Bratislava, juh – Bratislava, Podunajské Biskupice po cestu pri Rovinke. Následne na jeseň aj nadväzujúci úsek D4 Bratislava, Podunajské Biskupice – Bratislava, Vrakuňa a začiatkom tohto roku aj nadväzujúci úsek D4 Bratislava, Vrakuňa – Ivanka, západ po bratislavskú Seneckú cestu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #obchvat Bratislavy #D4R7 #vonkajší obchvat Bratislavy
Články podľa značiek