Video: Extrémne krupobitie odstavilo taliansku diaľnicu

Večerné búrky s krúpami na severe Talianska spôsobili kolaps na diaľnici. Vodiči neboli schopní pokračovať v jazde.

28.07.2021 18:00
debata
VIDEO: Pozrite si katastrofu, ktorú spôsobili obrovské krúpy o veľkosti až 7 centimetrov na čelných sklách áut na diaľnici

Krúpy veľké ako tenisové loptičky zasypali pri meste Fidenza diaľnicu A1, ktorá spája mestá Parma a Miláno.mVodiči nedokázali pokračovať v ceste, pretože kusy ľadu im rozbíjali predné sklá. Mnohí svoje autá odstavili a iba bezmocne čakali na koniec extrémneho rozmaru počasia.

Krupobitie spôsobila mohutná supercelárna búrka. Vo veľmi vlhkom vzduchu a silnom výškovom prúdení sa búrka vytvorila veľmi rýchlo. Našťastie, nezostala stáť na jednom mieste, ale postupovala ďalej na severovýchod.

„Počas svojej existencie vyprodukovala búrka krúpy s priemerom až viac ako 7 centimetrov. Takéto krúpy už spôsobujú obrovské škody, keďže k povrchu padajú vysokou rýchlosťou a majú väčšiu váhu,“ napísal portál imeteo.sk.

V prípade krupobitia sa odporúča autá odstaviť. Ak možno, tak na miesto, ktoré ich kryje, aby sa zabránilo ďalších škodám. V žiadnom prípade sa neodporúča pokračovať v jazde.

krupy talansko kvak kvak

Z oblasti neboli hlásene žiadne obete ani zranené osoby. Väčšie škody búrka spôsobila vo Fidenze. Meteorológovia dokonca hovoria, že už mohlo ísť aj o tornádo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #diaľnice #krúpy
Články podľa značiek