Aké autá si vyberajú Slováci? Sú celkom iní ako Maďari a Poliaci

Každý vodič má vo svojom živote vysnívané auto, ktoré by raz chcel vlastniť alebo ho už aj vlastní. Aké sú však trendy v automobilovom sektore a po čom vlastne Slováci túžia?

16.10.2019 06:00
debata (53)

VIDEO: Aké značky a modely ojazdených áut patria medzi najžiadanejšie na slovenskom trhu? Pozrite si video.

Video

Slováci si na výbere svojich áut dávajú veľmi záležať. Len málokto sa však rozhodne pre kúpu nového auta, keďže je starým známym nepísaným pravidlom, že nové auto stráca na svojej cene ihneď po tom, čo s ním vyjdete na ulicu. Mnohí z nás preto siahnu po kúpe ojazdeného auta. K najpredávanejším značkám ojazdených áut u nás podľa odborníkov patrí tradične Škoda, ktorú nasleduje Volkswagen, Hyundai, Kia a Ford. Obdobne to podľa odborníkov vyzerá aj v Čechách, kde sa však do prvej päťky dostala francúzska značka Peugeot namiesto značky Kia. V Maďarsku a Poľsku zhodne obsadili prvé miesto Opel a päťku uzatvára značka Renault.

Priečku najpredávanejších modelov ojazdených áut na Slovensku otvára Škoda Octavia, za ňou nasleduje Škoda Fabia, ďalej Volkswagen Passat, Volkswagen Golf, Škoda Superb, na šiestej priečke sa usadila Kia Sportage, ďalej Opel Astra, Kia Ceed a rebríček uzatvára Ford Focus. Palivovým kráľom je v našich končinách stále nafta, ktorú na Slovensku preferuje až 51 percent vodičov. Naftu však obľubujú aj českí vodiči a 48 percent z nich volí diesel. V Maďarsku a v Poľsku je výrazne viac áut s benzínovými motormi, a len zhruba 35 percent vodičov má či chce mať pred domom zaparkované auto na naftový pohon. Čo sa týka najpredávanejších karosérií, Slováci si najčastejšie vyberajú hatchback, nasleduje kombi, SUV, Sedan/Saloon či MPV. Medzi najpredávanejšie farby patrí u nás sivá, biela, čierna, modrá či strieborná.

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #ojazdené autá #kúpa auta
Články podľa značiek