Chcete investovať 6 000 eur? Kúpte si nový Fiat Uno z roku 1996

Kúpa auta býva málokedy investíciou, ktorá sa zhodnotí. Ale to len v prípade, že kupujete bežné auto. V Nemecku je na predaj úplne nový Fiat Uno druhej generácie. A to aj napriek tomu, že sa už niekoľko desiatok rokov v Európe nepredáva.

13.08.2020 17:00
debata (2)
Fiat Uno vyzerá, akoby vyšlo zo stroja času. Foto: Sportscars4you.eu
Fiat Uno Fiat Uno vyzerá, akoby vyšlo zo stroja času.

Automobil, ktorý sa ocitol v ponuke portál Sportscars4you­.eu, má síce 25 rokov, no je v stave nového auta. V interiéri sa dokonca nachádzajú ochranné fólie. Fiat Uno, ktorý vidíte na fotkách, postihol zvláštny osud.

Uno bolo majetkom jedného z nemeckých dílerov značky. Išlo o vystavený model, ktorý sa nikdy nepredal. A to aj napriek tomu, že išlo o obľúbený model. Dokonca aj jeho výbava zodpovedala dobovým požiadavkám.

Jednoduchý interiér Una je zachovalý aj po rokoch. Foto: Sportscars4you.eu
Fiat Uno Jednoduchý interiér Una je zachovalý aj po rokoch.

Fiat je vybavený litrovým benzínovým štvorvalcovým motorom Fire. Jeho výkon dosahuje 45 koní a maximálny krútiaci moment 74 Nm. Táto porcia výkonu stačí na maximálnu rýchlosť 145 km/h, pričom zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá 18 sekúnd.

Podľa inzerátu automobil pochádza z roku 1996. Od tohto roku najazdil len 900 km. Predajca si zaň pýta 5 900 eur. Na prvý pohľad sa to na také staré auto môže zdať veľa. Pri pohľade druhom treba uznať, že ide o vozidlo v unikátnom stave. Ak sa jeho nový majiteľ nerozhodne s Unom každodenne jazdiť, je pravdepodobné, že jeho cena bude stúpať. Fiat síce vyrobil približne 6 miliónov kusov tohto modelu, no fungujúcich exemplárov v dobrom stave výrazne ubúda.
Fiat Uno
Fiat Uno
+12Fiat Uno

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #jazdené autá #Fiat Uno
Články podľa značiek