Luxusný kufor pre Jaguar F-Type vyrábali 900 hodín

Francúzska spoločnosť Moynat, ktorá sa zoberá výrobou luxusnej batožiny, navrhla špeciálny cestovný kufor pre roadster Jaguar F-Type. Dôvod? Otvorila svoj prvý butik v Londýne.

27.03.2014 16:00
debata
Tvar kufra je prispôsobený nie príliš veľkému... Foto: Moynat
Jaguar F-Type - kufor Moynat Tvar kufra je prispôsobený nie príliš veľkému ani praktickému batožinovému priestoru Jaguara F-Type.

Značka Moyant nie je rozhodne taká známa ako Samsonite alebo Louis Vuitton. Napriek tomu sa venuje výrobe exkluzívnej batožiny na mieru dlhé desaťročia, teda presnejšie, viac ako 150 rokov. Kufre totižb vyrába od roku 1849. Meno si spravila napríklad aj špeciálnym kufrom Limousine Trunk z roku 1902 so zaobleným dnom, ktorý sa dal ľahko umiestniť na zakrivenú strechu vtedajších áut.

Tentoraz zažiaril Moynat v Londýne, kde otvoril svoj prvý butik mimo domovského Francúzska, a to skutočne exkluzívnym kúskom – kufrom pre roadster Jaguar F-Type. Ale pozor, nejde o nejakú sériovku, ale o solitér. Jeho výroba si vraj vyžiadala až 900 hodín ručnej práce.

Luxusný kufor Moynat je vyrobený z deviatich... Foto: Moynat
Jaguar F-Type - kufor Moynat Luxusný kufor Moynat je vyrobený z deviatich vrstiev špeciálneho dreva a kože. Vyžiadal si až 900 hodín ručnej práce.

Kufor tvorený z deviatich vrstiev vzácneho dreva a potiahnutý tou najkvalitnejšou kožou je tvarovaný tak, aby bez problémov zapadol do nie príliš veľkého a praktického batožinového priestoru tohto aristokratického britského roadsteru.

Cena ostáva bohužiaľ tajomstvom, ale niet pochýb, že medzi cestovnou batožinou pôjde o skutočný Rolls-Royce. Vôbec by preto nebolo prekvapujúce, ak by sa priblížila k cene samotného Jaguara F-Type. Ak však nemáte chuť na takéto extravagancie, špeciálnu súpravu batožiny pre F-Type ponúka aj samotný Jaguar. Nebude to síce tiež lacná záležitosť, ale rozhodne ušetríte.

Jaguar F-Type - kufor Moynat
Jaguar F-Type - kufor Moynat
+2Jaguar F-Type - kufor Moynat

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaguar #Jaguar F-Type #Moynat #cestovná batožina
Články podľa značiek