TOP 10: Futbalisti Premier League milujú Range Rover

Britský výrobca môže byť spokojný. Futbalisti domácej Premier League dávajú jednoznačne prednosť veľkému Range Roveru. Až za ním sú značky Bentley, Porsche či Lamborghini.

20.08.2014 16:00
Land Rover Range Rover Foto:
Najpopulárnejším autom britských hráčov je veľký Range Rover. Za ním je Bentley Continental GT a Range Rover Sport.
debata

Oracle Finance zverejnil nedávno zaujímavú štatistiku. Pozrel sa na vozový park futbalistov domácej Premier League. Neprekvapuje, že medzi najfrekventova­nejšími značkami sú výlučne tie najdrahšie. Kráľom je jednoznačne Land Rover a jeho veľký Range Rover. A menšiemu Range Roveru Sport sa ušla tretia priečka. Medzi ne sa totiž vkliesnilo luxusné kupé Bentley Continental GT. Hneď tri prvé miesta teda patria domácim modelom. Čo na tom, že v skutočnosti ich vlastnia zahraničné koncerny. Veď ani s klubmi to nie je inak.

Zo štatistiky Top 10 futbalistických áut tiež vyplýva, že najpopulárnejšia je trieda SUV. Okrem Range Roverov tu totiž tiež nájdeme Audi Q7, BMW X5 a Porsche Cayenne. A to hneď na štvrtej, piatej a šiestej priečke. No tí lepší sa nebránia ani športovým modelom. Záver tabuľky totiž patrí Lamborghini Gallardo, Ferrari 458 Italia, Maserati Gran Turismo a Aston Martinu DB9, ktorý je treťou britskou značkou rebríčka.

Najpopulárnejšie autá britských futbalistov

Poradie Model Počet kusov
1. Range Rover 28
2. Bentley Continental GT 26
3. Range Rover Sport 24
4. Audi Q7 21
5. BMW X5 18
6. Porsche Cayenne 16
7. Lamborghini Gallardo 13
8. Ferrari 458 8
9. Maserati Gran Turismo 4
10. Aston Martin DB9 3

*

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Range Rover
Články podľa značiek