Nový Passat ešte nie je v predaji. Zato ho už kradnú

Automobilka Volkswagen nahlásila krádež dvoch nových Volkswagenov Passat. To napriek tomu, že ešte nestihla zákazníkom dodať ani len jediný exemplár.

26.10.2014 08:45
VW Passat - krádež Foto:
Záznam z rýchlostnej kamery ukazuje nielen ukradnuté vozidlo ale aj páchateľa. Polícia je preto presvedčená, že čoskoro dôjde k objasneniu celého incidentu aj k zatknutiu páchateľa.
debata (2)

To, že Volkswagen Passat je už roky nielen lídrom svojho segmentu, ale aj lídrom rebríčka najkradnutejších modelov strednej triedy, asi nikoho neprekvapí. Na každú jeho novú generáciu sa tešia rovnako zákazníci, ako i zlodeji. Inak tomu nie je ani teraz a ako sa zdá, tým druhým už došla trpezlivosť. Kým totiž zákazníci na dodávku svojho objednaného Passatu ôsmej generácie ešte len poslušne čakajú (do konca novembra), dvaja zlodeji si ho už obstarali. Volkswagen totiž nahlásil krádež dvoch exemplárov.

Ten prvý sa stratil už. 3. septembra. Páchateľ si ho však dlho neužil. Vozidlo našli po troch dňoch, no mierne poškodené a bez loga na maske. Druhý Passat zmizol priamo z areálu automobilky 14. októbra. Zlodej s ním drzo prešiel cez bránu závodu, pričom ohrozil ochranku a zmizol. Zachytil ho však radar pri prekročení rýchlosti, pričom je jeho tvár dobre identifikovateľná. Polícia je preto presvedčená, že ho už čoskoro nájde. Tak páchateľa, ako aj auto. Trestný čin vyšetruje polícia v Emdene.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Passat
Články podľa značiek