Bugatti Veyron La Finale: Posledný kus má číslo 450

V stánku Bugatti v Ženeve asi neuvidíme žiadnu zásadnú novinku, aspoň nie sériovú. V každom prípade tu však bude kráľom posledný vyrobený exemplár Veyronu. A má to byť veľkolepá a drahá rozlúčka.

01.03.2015 14:00
Bugatti Veyron La Finale Foto:
Posledný Veyron Grand Sport Vitesse ponesie prívlastok La Finale. Čo bude ďalej, ukáže možno už marcový ženevský autosalón.
debata

Jeden z najstratovejších projektov automobilovej histórie, Bugatti Veyron, končí. Od roku 2005 vyrobila automobilka z Molsheimu 450 exemplárov. Predaj posledných 50 kusov podporila vznikom limitovaných edícií Legends, venovaných slávnym menám histórie Bugatti. Teraz je na rade úplne posledný exemplár s číslom 450.

Predstaví sa v Ženeve po boku prvého Veyronu 001 z roku 2005. A keďže ide o rozlúčku, dostane prívlastok Veyron La Finale a tomu zodpovedajúce úpravy. Z jedinej zverejnenej snímky vidíme spodnú časť zadného aktívneho krídla s názvom La Finale a priesvitný lak vytvárajúci červený efekt na karbónových dielcoch karosérie.

Posledné Bugatti Veyron vychádza z otvorenej verzie Grand Sport Vitesse, čo znamená výkon 1 200 koní. Cena tohto solitéru nie je známa a vlastne ide o irelevantný údaj. Spomínaný Veyron je totiž už predaný anonymnému zákazníkovi z Blízkeho východu. Ale predsa, ak si predstavíme, že série Legends stáli viac ako dva milióny eur, môže sa cena tohto klenotu vyšplhať k trom miliónom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bugatti #Bugatti Veyron #autosalón Ženeva 2015 #Bugatti Veyron La Finale
Články podľa značiek