Mercedes bude navrhovať kabíny súkromných jetov

Mercedes-Benz a spoločnosť Lufthansa Technik sa dohodli na vývoji kabín pre luxusné súkromné lietadlá krátkeho a stredného doletu. Stuttgartskí dizajnéri chcú priniesť do interiéru úplne nový dizajnový koncept.

28.05.2015 12:00
debata
Nový dizajnový koncept spočíva v prepojení... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz - lietadlá Nový dizajnový koncept spočíva v prepojení všetkých komponentov interiéru do jediného harmonického celku. Nadväzovať tak budú na seba podlaha, steny, strop aj zariadenie.

V roku 2010 založil Mercedes-Benz štylistické oddelenie Mercedes-Benz Style, ktoré sa podieľa na tvorbe dizajnu produktov nesúvisiacich s produkciou automobilov. Za sebou má už návrhy nábytkov, okuliarov a iných módnych doplnkov, ako aj prácu na úprave vrtuľníka Eurocopter EC145. A do sveta letectva mieri aj so svojím ďalším projektom. So spoločnosťou Lufthansa Technik, ktorá zabezpečuje technické služby a špeciálne projekty úprav lietadiel, sa dohodli na vývoji dizajnu interiérov luxusných súkromných jetov. Osloviť chcú mimoriadne solventnú a náročnú klientelu.

Objaviť sa tu majú aj prvky typické pre luxusné... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz - lietadlá Objaviť sa tu majú aj prvky typické pre luxusné Mercedesy. Napríklad čierne obklady v oblasti okien či zatmavovanie skiel technológiou Magic Sky.

Preto Mercedes-Benz Style vytvoril úplne nový dizajnový koncept, ktorý harmonicky prepojí jednotlivé časti interiéru do jediného celku inšpirovaného špirálou DNA. To znamená plynulú nadväznosť podlahy, stien, stropu a nábytku. Okrem toho majú podľa Gordena Wagnera, viceprezidenta Daimleru pre dizajn, priniesť nové kabíny prvky charakteristické pre vozidlá Mercedes-Benz. Napríklad okná v tvare displejov vlajkovej lode triedy S, podobné poťahové materiály a miesto žalúzií technológiu Magic Sky, ktorá reguluje priepustnosť svetla cez okná.

Kedy vznikne prvé lietadlo s kabínou v štýle Mercedesu-Benz nie je ešte známe. Prvé počítačové ilustrácie však sľubujú špičkový dizajn. V súčasnosti chcú Lufthansa Technik a Mercedes-Benz Style skúmať záujem zo strany privátnych klientov, aby mohli svoj koncept ďalej rozvíjať.

Mercedes-Benz - lietadlá
Mercedes-Benz - lietadlá
+3Mercedes-Benz - lietadlá

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #dizajn #lietadlá
Články podľa značiek