Alfa Romeo chce vrátiť lesk logu Quadrifoglio Verde

Zelený štvorlístok v bielom trojuholníku bol kedysi synonymom skutočných jazdných zážitkov vo výkonných vozidlách Alfa Romeo. S degradáciou značky však upadol aj tento symbol. Pôvodný kredit má získať už zakrátko v špičkovej verzii nového sedanu Giulia.

09.06.2015 16:00
debata
Zelený štvorlístok Quadrifoglio Verde by sa mal... Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo - Quadrifoglio Verde Zelený štvorlístok Quadrifoglio Verde by sa mal v blízkom čase postaviť na roveň označení M od BMW, AMG od Mercedesu alebo S/RS od Audi. Veľký comeback zažije spolu s príchodom dlhoočakávaného športového sedanu Giulia.
Alfa Romeo je v posledných rokoch viac o sľuboch ako o skutkoch. Napokon, súčasný šéf koncernu FCA (Fiat/Chrysler) Sergio Marchione je na ne expert. V skutočnosti je však taliansky klenot v hlbokej kríze a ponúka jedine malé MiTo, hatchback Giulietta a malosériové kupé 4C. V každom prípade už o mesiac sa má predstaviť nový sedan s pracovným názvom Giulia, ktorý nielenže zapláta dieru po nádhernej stopäťdesiatde­viatke, ale má značke vrátiť pôvodný prémiový a športový punc.

Spolu s ním dôjde podľa holandského magazínu Auto Visie aj k „revitalizácii“ loga Quadrifoglio Verde, ktoré v časoch slávy Alfy Romeo spájalo so skutočne ostrými verziami modelov Alfy. Spolu s degradáciou značky však utrpel aj zelený štvorlístok. Naposledy sa objavil v roku 2011 na Alfe Romeo Giulietta QV, ktorá sa ale mohla spoliehať len na relatívne malý preplňovaný 4-valec 1,75 TBi s výkonom 175 kW. V prípade novej Giulie by mal však zdobiť najvýkonnejšiu verziu s dvakrát preplňovaným 6-valcom Maserati a pohonom oboch náprav.

Z Quadrifoglio Verde by sa tak mal stať pendant označený M od BMW, AMG od Mercedesu-Benz či S/RS od Audi. Slabšie športové modifikácie oprášia v budúcnosti označenie Veloce, ktoré sa objavilo v histórii Alfy Romeo prvýkrát na kupé Giulia Sprint GT Veloce, vyrábanom v rokoch 1965 až 1968. Samotné označenie Quadrifoglio Verde je ale podstatne staršie. Siaha až do roku 1923.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alfa Romeo #Quadrifoglio Verde
Články podľa značiek