Zraz 'kačíc' v Tajove navštívilo 30 Citroënov 2CV

V posledný augustový víkend sa uskutočnil ďalší slovenský zraz „kačíc”. Išlo už o 16. ročník organizovaný 2CV klubom Slovakia”. Nechýbal ani vzácny kabriolet zo zahraničia.

13.09.2015 10:00
debata
V Tajove pri Banskej Bystrici sa stretla... Foto: Pravda, Pravda
16.medzinárodný zraz 2CV club Slovakia - Tajov V Tajove pri Banskej Bystrici sa stretla tridsiatka historických Citroënov 2CV. Nechýbal ani žandár zo Saint Tropez.

Milovníci francúzskej klasiky sa opäť zišli na medzinárodnom zraze Citroënov 2CV. To nadviazalo na nedávne celosvetové stretnutie priateľov 2CV v poľskom meste Toruň, na ktorom sa zúčastnilo až 2 600 vozidiel 2CV z 36 krajín. Miestom konania tohtoročného stretnutia na Slovensku bol Tajov, Špania dolina a cesty v okolí Banskej Bystrice, ktoré výrazne ožili nielen vďaka peknému počasiu, ale aj vďaka tridsiatke historických vozidiel.

Asi najkrajším kúskom podujatia bol tento... Foto: Pravda, Pravda
16.medzinárodný zraz 2CV club Slovakia - Tajov Asi najkrajším kúskom podujatia bol tento kabriolet 2CV Hoffmann z Maďarska. Vzniklo totiž len približne 250 exemplárov.

Veselá kolóna pestrofarebných autíčok, ktoré sa nakláňajú a vytrubujú, priťahovala pozornosť okoloidúcich. Okrem „kačíc“ bolo možné v kolóne vidieť aj slávnu plážovú buginu Méhari, odvodenú práve z 2CV a tiež tri nové Citroëny C4 Cactus, ktoré sú ideovžým nástupcom legendárnej francúzskej „kačice“. Asi najpôvabnejším kúskom podujatia sa stal kabriolet 2CV maďarského účastníka podujatia. Milovníci „kačíc“ absolvovali rôzne súťaže, napríklad štartovanie kľukou na čas.

Hlavným poslaním bolo však šíriť dobrú a náladu, o čom sa mohli presvedčiť návštevníci v Španej doline či Banskej Bystrici.

16.medzinárodný zraz 2CV club Slovakia - Tajov
16.medzinárodný zraz 2CV club Slovakia - Tajov
+816.medzinárodný zraz 2CV club Slovakia - Tajov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #Citroën 2CV
Články podľa značiek