Defender sa chystá do dôchodku. Rozlúči sa šliapacím autíčkom

Máte už vymyslený vianočný darček pre vášho päťročného syna? Tak tu je dobrý typ od Land Roveru. Ale pozor. Táto hračka vás vyjde na 13 500 eur!

26.09.2015 06:00
Land Rover Defender - hračka Foto:
Šliapací Defender má skutočné odpruženie, ručnú brzdu a autentický dizajn. Dieťa ho poháňa pedálmi a ovláda centrálne umiestneným volantom.
debata

Dni jedného z posledných pravých off-roadov planéty sú spečatené. bezpečnostné a emisné normy ho po desaťročiach produkcie pošlú na zaslúžený odpočinok. Vo výrobe však zostane. Len nebude mať motor, prevodovku, redukciu ani pohon štyroch kolies. A bude o čosi menší. Divízia Land Roveru pre doplnky a príslušenstvo predstavila totiž vo Frankfurte nad Mohanom Defender v podobe šliapacieho autíčka a zatiaľ s prívlastkom Concept. Cestu do oficiálneho katalógu má však takmer istú.

Interiér je potiahnutý kožou, používanou pri... Foto: Land Rover
Land Rover Defender - hračka Interiér je potiahnutý kožou, používanou pri skutočných Defendroch. To platí aj o modrej metalíze Loire Blue.

So skutočným Defendrom ho spája nielen autentický dizajn, ale napríklad aj hliníkový rám s vlastným výrobným číslom, funkčné odpruženie, ale aj brzdy vrátane ručnej či dokonca modrá metalíza Loire Blue, či kožené čalúnenie. „Toto je jednak krásny zberateľský kúsok a jednak hračka. Ukazuje naše schopnosti vyrobiť produkt svetovej kvality s veľkým dôrazom na detail, typický v skutočných vozidlách Land Rover a Jaguar, povedala Linda Weaver z divízie doplnkového tovaru.

Zmysel pre detail uprieť Land Roveru naozaj... Foto: Land Rover
Land Rover Defender - hračka Zmysel pre detail uprieť Land Roveru naozaj nemožno.

Lacná hračka to však rozhodne nebude. Land Rover si svoje šliapacie autíčko cení totiž na neskutočných 13 500 eur. A za to si už kúpite skutočnú štvorkolku, napríklad Daciu Duster 4×4. Človek by očakával aspoň sofistikovaný elektrický pohon s li-ion akumulátormi. Nič také sa však nechystá. Nezáujmu sa však automobilka nebojí. Defender je kultová záležitosť a na celom svete má milióny priaznivcov. Iste aj veľmi majetných.

Land Rover Defender - hračka
Land Rover Defender - hračka
+9Land Rover Defender - hračka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Land Rover #Land Rover Defender
Články podľa značiek