Genesis: Kórejský 'Lexus' je potvrdený. Príde už tento rok

Koncern Hyundai ohlásil vytvorenie novej značky Genesis. Cieľ je jasný. Zaútočiť na Lexus, Infiniti, Acuru, ale aj nemecký prémiový trojzáprah.

09.11.2015 14:00
Genesis - logo Foto:
Nové Logo značky Genesis je evolúciou loga vlajkovej lode Hyundai Genesis, na ktorej ste už štylizované písmeno H nenašli.
debata

Kórejci už na domácom a americkom trhu predávajú superluxusné limuzíny Hyundai Genesis a Kiu K900. To je však len začiatok ich prémiovej ofenzívy. Definitívne sa totiž potvrdili dlhodobé špekulácie o vytvorení novej luxusnej značky. Tá ponesie názov Genesis a do roku 2020 predstaví celú prémiovú rodinu vozidiel. Pozostávať bude zo šiestich modelov. Kórejci sa tak po takmer štvrťstoročí pokúsia zopakovať úspešný scenár japonských značiek Lexus, Infiniti a Acura, ktoré vznikli z Toyoty, Nissanu a Hondy.

Hyundai Genesis je momentálne vlajkovou loďou... Foto: Hyundai
Hyundai Genesis 2014 Hyundai Genesis je momentálne vlajkovou loďou Hyundaia.

Genesis má byť globálnou značkou, aj keď v prvej vlne prenikne najprv do Kórey, Číny a USA. Európa má prísť na rad ako posledná. Nové modely s jednoduchým alfanumerickým označením, napríklad G90, majú ponúknuť inovácie zamerané na ľudí, elegantný dizajn, vyvážený výkon a špičkové služby zákazníkom. Značka dostane vlastné logo, ktoré je evolúciou loga súčasnej vlajkovej lode Genesis. Zaujímavou informáciou je, že pod dizajn sa podpíše Luc Donckerwolke, autor Škody Octavia prvej generácie, Škody Fabie, Audi R8 či Lamborghini Murciélago alebo Bentleya Flying Spur.

Od polovice budúceho roka povedie nové štylistické stredisko Prestige Design Division. Na ruky mu bude predsa len dohliadať šéfdizajnér koncernu Hyundaia/Kia Peter Schreyer. Okrídlené logo by mala niesť ako prvá modernizovaná limuzína Equus s názvom Genesis G90, ktorá sa predstaví už budúci mesiac. Nasledovať má sedan G70 v triede BMW 3 v polovici roka 2017. Portfólio doplní postupne aj tretí sedan, trojica SUV a jedno kupé, pričom veľkého luxusného SUV sa dočkáme ešte do konca tohto desaťročia. Kým menšie modely použijú platformu Hyundaia, tie veľké dostanú samostatné šasi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Genesis
Články podľa značiek