Apple vyvíja autonómne auto. Najal 1 800 inžinierov!

Nielen Google, ale aj spoločnosť Apple pracuje na vývoji vlastného elektromobilu s autopilotom. Prísť by mohol už o štyri roky.

25.01.2016 12:00
Apple Car Foto:
Toto je predstava o dizajne autonómneho auta spoločnosti Apple. Ide však o prácu nezávislého dizajnéra.
debata

Plány americkej spoločnosti Apple na výrobu vlastného auta sú známe už niekoľko rokov. Teraz sa však zdá, že ide naozaj do tuhého. Pochopiteľne, jeho najväčším súperom sa má stať produkt spoločnosti Google, ktorá už svoje vozidlo s autopilotom testuje. A Apple ide na vec vo veľkom štýle. Projekt má názov Titan a podľa informácii Wall Street Journal už najal 1 800-člennú armádu zamestnancov, ktorí budú pracovať na novom produkte. Peniaze mu iste enchýbajú.

Ide pritom o skúsených inžinierov či programátorov, ktorých spoločnosť stiahla z koncernov GM, Ford, zo Samsungu, ale aj z americkej Tesly. Spoločnosť tiež požiadala o povolenie na skúšky autonómnych vozidiel a dala si zaregistrovať nové domény apple.car, apple.cars a apple.auto. Podľa neoficiálnych informácií by mala byť novinka hotová za štyri roky, teda v roku 2020. Inak nie je okrem predstavy tvaru dizajnéra Aristomenisa Tsirbasa o projekte nič známe.

Na prelome desaťročí by malo byť viac jasno najmä v legislatíve, ktorá by upravovala prevádzku autonómnych áut. Zatiaľ je na svete len kalifornský návrh nového zákona, takže testy áut s autopilotmi podliehajú stále špeciálnemu režimu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #autonómne riadenie #autonómne autá
Články podľa značiek