Mercedes-Benz E Combi: Zatiaľ len ako výtvor ilustrátora

Kombi verzia nového Mrecedesu-Benz triedy E má premiéru naplánovanú na tento rok. Či to však bude už v marci v Ženeve, alebo v septembri v Paríži, nie je známe. Zatiaľ tu máme podobu nového kombíku z pera známeho ilustrátora. Od reality nebude mať ďaleko. A v kufri má byť viac ako 2 000 litrov pre batožiny.

08.02.2016 16:00
Mercedes-Benz E Combi - 2017 ilustrácia Foto:
Štylistický rukopis súčasných Mercedesov je natoľko charakteristický, že je len malá pravdepodobnosť nejakého veľkého prekvapenia. E Combi by teda malo vyzerať ako väčšie kombi triedy C. Tak poňal svoju predstavu aj nezávislý dizajnér.
debata

Nový Mercedes-Benz triedy E má už svetovú premiéru za sebou. Tá prebehla len pred pár týždňamí v Detroite, i keď niektoré technické informácie si stuttgartská automobilka nechala na európsky debut v Ženeve. Nasledovať budú ostré verzie AMG a celkom logicky aj nové kombi. To sa má ukázať ešte tento rok. Najneskôr v septembri v Paríži. Známeho ilustrátora, ktorý si hovorí X-Tomi Design však nenechalo ľahostajným. Vytvoril počítačovú podobu očakávanej novinky. A je isté, že od reality nebude ďaleko.

Štylistický rukopis nových Mercedesov je totiž ako cez „kopirák“, takže stačilo použiť línie menšieho kombi triedy C a na svete je aj E Combi. Jedinou oficiálnou informáciou je fakt, že novinka má priniesť väčší batožinový priestor ako doteraz. Pritom už dnes pohltí éčkové kombi do svojich útrob v základe 650 a po sklopení sedadiel až 1 950 litrov. Nová generácia chce atakovať hranicu 2 000 litrov, čo by bol v prémiovom segmente rekord. Základom bude pochopiteľne platforma MRA.

Takže aj v tomto prípade môžeme počítať s hmotnosťou nižšou približne o 100 kg a identickými motormi. Podľa nášho názoru dá Mercedes-Benz v Ženeve prednosť verzii AMG a kombi predstaví až v Paríži. Ako býva u stuttgartskej automobilky zvykom, prvé oficiálne snímky a informácie by sa ale mohli objaviť už začiatkom leta, najneskôr v auguste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #kombi #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz E
Články podľa značiek