Volvo S90 Lounge Console: Luxusná konzola pre vlajkovú loď

Rok po prezentácii konceptu XC90 Lounge Console prichádza Volvo do Pekingu s rovnakou témou hyperluxusného interiéru. Tentoraz však na báze vlajkovej lode S90, ktorá ešte vlani nebola na svete. Sedadlo spolujazdca vystriedala multifunkčná konzola.

06.05.2016 16:00
debata
Koncept Lounge Console nahrádza sedadlo... Foto: Volvo
Volvo S90 Excellence Lounge Console Concept - 2016 Koncept Lounge Console nahrádza sedadlo spolujazdca multifunkčnou konzolou. Tá sa môže premeniť na opierku nôh, pracovný stôl alebo držiak tabletu.

Do Pekingu sa po roku Volvo vrátilo s témou konceptu superluxusne zariadeného interiéru Lounge Console, tentoraz na báze novej limuzíny S90. Vlani s ním zožalo v Číne solídny úspech, nielen preto, že je vo vlastníctve čínskych majiteľov, ale aj preto, že Čína je ideálnym miestom pre takto špecifickú ponuku. Princíp je identický ako pri XC90. Verzia S90 v najvyššej úrovni vybavenia Excellence prišla o sedadlo spolujazdca. Na jeho miesto inštalovalo Volvo špeciálnu viacúčelovú konzolu.

Stredová konzola je vybavená chladeným barom a... Foto: Volvo
Volvo S90 Excellence Lounge Console Concept - 2016 Stredová konzola je vybavená chladeným barom a dvojicou krištáľových pohárov od švédskej sklárskej firmy Orrefors.

Volvo S90 tým síce prišlo o možnosť odviezť viac ako troch pasažierov, ale o to tu nejde. Hlavný člen posádky má sedieť na zadnom sedadle vpravo. A práve konzola mu ponúka viac priestoru, lepší výhľad a najmä možnosť relaxu, zábavy či práce. Konzola môže slúžiť ako komfortná opierka na nohy, zvlášť v kombinácii s elektricky nastaviteľným zadným sedadlom, ale tiež ako odkladací priestor na topánky alebo pracovný stôl. Je vybavená výsuvným dotykovým displejom, akýmsi tabletom pripojeným na internet.

Ani práca nie je problém. Foto: Volvo
Volvo S90 Excellence Lounge Console Concept - 2016 Ani práca nie je problém.

Takže je možné pracovať, sledovať filmy či počúvať hudbu cez bezdrôtové slúchadlá. Navyše je tu stredová opierka s ovládačmi palubného audia, 4-zónovej klimatizácie či funkcií sedadla vrátane ventilácie či masážnych programov. Pod ňou ešte ostalo miesto na chladený bar a dvojicu ručne brúsených pohárov od švédskej firmy Orrefors. Všetko završujú špičkové materiály od kože až po dekorácie z pravého dreva. Na dizajne pracoval priamo šéfdizajnér Volva Thomas Ingenlath a Robin Page.

Vyzerá to teda, že Švédi naozaj uvažujú o zavedení Lounge Console do sériovej produkcie. Zatiaľ sa totiž nestala realitou ani v prípade spomínaného Volva XC90 Excellence.

Volvo S90 Excellence Lounge Console Concept - 2016
Volvo S90 Excellence Lounge Console Concept - 2016
+8Volvo S90 Excellence Lounge Console Concept - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Volvo #Volvo S90 #autosalón Peking 2016 #Volvo S90 Lounge Console
Články podľa značiek