Land Rover vyvíja nový nezničiteľný smartfón

Land Rover je nielen ikonou terénu. Rovnako odolné ako jeho autá sú aj jeho mobilné telefóny, ponúkané ako súčasť portfólia doplnkov. Doba však velí smartfónom. A tak príde britská automobilka s novinkou.

19.05.2016 18:00
Land Rover - smartfón Foto:
Nový smartfón by mal byť rovnako odolný ako vozidlá Land Rover. Na rozdiel od predchodcov zvládne však aj funkcie bežné pre inteligentné telefóny a mobilné aplikácie vyvinuté špeciálne pre majiteľov týchto áut.
debata

Land Rover má v ponuke už dlhé roky odolné mobilné telefóny so svojím logom. Vyvinul ich spolu so spoločnosťou Sonim. Spomeňme modely S1, S2 či A9. Neškodí im voda, blato ani drsné zaobchádzanie. A silné batérie sa zas starajú o dlhú výdrž v pracovnom režime. Lenže doba sa mení a čoraz viac zákazníkov prechádza k inteligentným smartfónom. Reaguje teda aj Land Rover. A má na to aj iné dôvody, napríklad špeciálne aplikácie pre majiteľov jeho vozidiel.

Novinkou bude možné ovládať nové modely Land... Foto: Land-Rover
Land-Rover - smartfón Novinkou bude možné ovládať nové modely Land Roveru na diaľku. Najmä v zložitom teréne.

Pracuje napríklad na diaľkovom ovládaní vozidla v teréne prostredníctvom mobilu, ktoré by bežný mobilný telefón nezvládol, podobne ako diaľkové otváranie, štartovanie, zisťovanie polohy alebo výmenu informácií z palubného počítača. Preto príde so svojím prvým smartfónom, tentoraz vyvinutým s firmou Bullitt Group. Detaily nie sú známe, v každom prípade bude však nový mobil rovnako odolný ako jeho predchodcovia. Uškodiť by mu teda nemal pád na zem, voda ani prašné prostredie.

Očakávať môžme aj dlhú výdrž a rozsiahle príslušenstvo. Novinka bude s najväčšou pravdepodobnosťou využívať operačné prostredie Android. Kedy príde na trh, nie je známe. Rovnakým tajomstvom ostáva cena. Pre úplnosť dodajme, že sesterský Jaguar sa nedávno pochválil vodeodolným náramkom, ktorý zvládne otvorenie modelu F-Pace aj po tom, čo jeho majiteľ vylezie napríklad z bazéna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #smartfóny #Land Rover
Články podľa značiek