Nie pre Pokémon Go! VW 'zatrhol' hru 70 000 zamestnancom

Naháňanie virtuálnych postavičiek cez smartfón zasiahlo celú planétu. Výnimkou nie sú ani zamestnanci najväčšej automobilky sveta. Teraz sa však s pokémonmi musia rozlúčiť. Aspoň v pracovnom čase.

15.08.2016 16:00
VW - Pokémon go Foto:
Interný dokument Volkswagenu zakazuje zamestnancom hrať hru Pokémon Go počas pracovného času a tiež ju inštalovať do firemných telefónov.
debata

Stačilo len pár týždňov a hru Pokémon Go si stiahlo do svojich smartfónov viac ako 100 miliónov užívateľov. Naháňanie virtuálnych postavičiek má už za následok množstvo úrazov a dopravných nehôd. A svoje vie asi aj najväčšia automobilka planéty. Volkswagen totiž minulý týždeň rozoslal sedemdesiatim tisícom zamestnancov interné nariadenie, ktoré prísne zakazuje spomínanú hru hrať počas pracovného času, čo potvrdilo anonymné priznanie viacerých pracovníkov firmy, a dokonca ju aj inštalovať do pracovných telefónov.

Dôvody sú jasné. Volkswagen má obavy o bezpečnosť, najmä o stratu pozornosti zamestnancov vo výrobných priestoroch, čo by mohlo viesť k úrazom, a tiež zo zníženia kvality výroby. V nariadení však tiež spomína riziko priemyselnej špionáže, pretože hra používa GPS a kameru, pričom možno zaznamenané dáta zdieľať na sociálnych sieťach. Na svetlo sveta by sa tak mohli dostať informácie, ktoré automobilka tají pred konkurenciou. Nemecký Bild uviedol, že hranie Pokémon Go nebolo vo Volkswagene ničím výnimočným.

Jeden zo zamestnancov sa tomuto médiu priznal, že ešte deň pred zverejnením nariadenia zakazujúceho hru na pracovisku, chytil počas pracovného času tri postavičky. A tiež uviedol, že kvalita jeho práce hraním hry utrpela. Zároveň však rozhodnutie firmy chápe. Iný zamestnanec bol vtipnejší a dodal, že zákaz mu príliš neprekáža, pretože v priestore wolfsburskej firmy sa nachádzajú len obyčajní pokémoni ako Taubsis a Raupys, ktorých si môže chytiť aj inde. Takže zákazom jeho skóre nijako neutrpelo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #pokémon go
Články podľa značiek