Auto ženským okom: Smart Fortwo

Sadnite si za volant mestského vozidielka Smart Fortwoo a máte istotu, že vás v premávke nikto neprehliadne. Znie to paradoxne, ale malý Smart je na ceste tak nápadný, že sa na ceste stanete okamžite stredobodom pozornosti.

09.04.2009 17:30
Smart Fortwo Foto:
Smart Fortwo
debata

Malé veci sú roztomilé. Tento fakt vie hádam každý, pri pohľade na Smart Fortwoo sa však známe tvrdenie dostáva do úplne iných dimenzií. Jeho roztomilosť nie je daná len malými rozmermi či netradičnými proporciami, ale aj schopnosťou byť priateľským za každých okolností. Pozrite sa naň a len ťažko budete odolávať jeho zvádzaniu usadiť si vás za volant.

Sluší mu to aj zozadu. Foto: Smart
Smart Fortwo Sluší mu to aj zozadu.

Mestská premávka a najmä tá vo veľkých centrách preplnených miest kladie na vás aj na vaše auto značné nároky. A Smart Fortwo je tu na to, aby vám pomohol aj v tej najťažšej chvíli. Svojimi malými vonkajšími rozmermi s ním zaparkuje aj tá najmenej zručná dáma a hoci sa nikdy netrafí presne tam, kam pôvodne chcela, pri vystupovaní bude aj tak pôsobiť ako žena s nadhľadom.

Poznáte štýlovejší kabriolet? Foto: Smart
Smart Fortwo Poznáte štýlovejší kabriolet?

Atraktívne farby máte v štandardnej výbave a veselý interiér je samozrejmosťou. Výnimočnosť Smartu spočíva v tom, že keď vás omrzí jeho farba, jednoducho si len necháte v servise prehodiť plastové panely karosérie a hneď má auto inú farbu. A keď to peňaženka vašej ctenej polovičky dovolí, môžete meniť farbu vášho Smartu hoci aj každý týždeň. Nezabúdajte milé dámy, že s týmto autom si zároveň predplácate aj poriadnu porciu zábavy na jeho palube. V interiéri vás môže rozmaznávať prekvapivo bohatá výbava zahŕňajúca napríklad automatickú klimatizáciu, elektrické sťahovanie okien alebo praktický navigačný systém. Keď milujete slnečné lúče, možno vám príde pri zaškrtávaní príplatkovej výbavy v katalógu vhod sklenené panoramatické strešné okno. Na opaľovanie pod ním však rýchlo zabudnite. Keď ste milovníčkou ničím neobmedzovaných slnečných lúčov, musíte bezpodmienečne trvať na verzii Cario. Pripravte sa však, že vaším kaderníkom sa od tej chvíle stáva neposlušný vietor.

Interiér je prekvapivo priestranný. Foto: Smart
Smart Fortwo Interiér je prekvapivo priestranný.

Malý motor má vždy dosť sily na to, aby ste dokázali od semaforov vyraziť ako prvá a poloautomatická prevodovka sa postará o to, aby ste mali vždy zaradený ten správny prevodový stupeň. Už žiadne „zdochnutie“ motora pri rýchlom pustení spojkového pedála, len okamžitá reakcia na pridanie plynu a dynamický odpich.

Smart dokáže byť aj poriadne rýchly. Foto: Smart
Smart Fortwo Smart dokáže byť aj poriadne rýchly.

Hoci sa to pri pohľad z von nezdá, Smart má pre vás pripravený aj celkom slušný priestor na vaše rozmarné nákupy. No povedzte, nestojí to za to? Nakúpite a ešte sa s kamarátkou aj štýlovo povozíte.

debata chyba
Články podľa značiek