Auto ženským okom: Lancia Ypsilon

Potrpíte si na luxus? Milujete výnimočné veci, za ktorými sa ľudia radi obzerajú? Potom pre vás Lancia vyrobila to správne auto. Model Ypsilon, vlajkovú loď v malom balení, ktorá zaujme naozaj každého.

09.03.2009 14:47
Lancia Ypsilon Foto:
Lancia Ypsilon
debata

Len málo áut na seba púta takú pozornosť ako práve Lancia Ypsilon. Dizajnéri tejto talianskej značky vkladajú svojim štvorkolesovým dielam dušu a najmenší model Ypsilon nie je výnimkou. Navrhli ju ako malú vlajkovú loď, ktorá svoju posádku rozmaznáva tými najkvalitnejšími materiálmi na palube, agilnými motormi a pocitom výnimočnosti.

Ypsilon si môžete objednať vo viac ako 700 verziách. Na výber totiž máte 18 farebných lakov karosérie, 10 nových farebných dvojkombinácií karosérie, 8 druhov čalúnenia interiéru a 6 rôznych diskov kolies z ľahkých zliatin. Na Slovensku môžete mať Ypsilon v štyroch rôznych výbavách – Argento, Oro Bianco, Oro Giallo a Platino.

Dvojfarebné lakovanie pridáva Lancii na... Foto: Lancia
Lancia Ypsilon Dvojfarebné lakovanie pridáva Lancii na exkluzivite.

Lancia Ypsilon Argento je určená mladším, dynamicky žijúcim ľuďom ako „vstupný level“. Už tu máte k dispozícii živé farby karosérie, vrátane atraktívnych dvojfarebných kombinácií. V interiéri môžete mať dvojfarebnú tkaninu Hightech s aplikáciou z eko-kože. Štandardom sú 14-palcové disky kolies.

Ypsilon Oro Bianco je určená skôr pre mužov, ktorých chce upútať športovosťou. Karoséria tejto verzie dostala studené odtiene a maska chladiča je lemovaná chrómovaným rámom. V interiéri panuje športová atmosféra vďaka technologickej tkanine Airtex. Disky kolies majú priemer 15-palcov.

Pre ženy je určená výbavová verzia Oro Giallo. Karoséria je lakovaná výlučne teplými odtieňmi, samozrejme aj v dvojkombináciách. Nechýbajú ani chrómované doplnky karosérie. Interiér je v tejto verzii čalúnený látkou Centorighe. Pre dámy je určená aj robotizovaná prevodovka DFN s možnosťou automatického aj manuálneho radenia. Aj v tejto verzii sú štandardom 15-palcové disky kolies.

Interiér je nositeľom futuristickej stredovej... Foto: Lancia
Lancia Ypsilon Interiér je nositeľom futuristickej stredovej konzoly.

Pravou vlajkovou loďou je výbava Platino. Ypsilon Platino má špeciálny lak karosérie „lak v laku“, dvojkombinácie a vonkajšie chrómované doplnky karosérie. Sedadlá sú čalúnené exkluzívnou kožou a Alcantarou Starlight, sériovou výbavou je aj špičkový audiosystém s ovládaním na volante a sklenené panoramatické strešné okno.

Aby sme nezabudli na motory, sympatická Lancia Ypsilon môže byť poháňaná benzínovými motormi 1.2 8V, 1.4 8V a 1.4 16V alebo úsporným naftovým agregátom 1.3 16V MultiJet v dvoch výkonových verziách.

debata chyba
Články podľa značiek