VW avizuje revolučný elektromobil. Bude to Chrobák budúcnosti

Už na autosalóne v Paríži ukáže Volkswagen koncept elektromobilu blízkej budúcnosti. Má mať dojazd až 400 km. A nejde len o výstrel do tmy. Toto auto sa má začať vyrábať.

21.09.2016 16:00
debata (4)
Štúdia elektromobilu má byť menšia ako súčasný... Foto: Volkswagen
VW - koncept elektromobilu pre Paríž 2016 Štúdia elektromobilu má byť menšia ako súčasný Golf, ale ponúknuť viac miesta v interiéri ako Passat.

Volkswagen s elektromobilmi zatiaľ veľkú dieru do sveta neurobil. V ponuke má len elektrifikované verzie Golfu a up!-u. Po afére Dieselgate sa ale snaží budovať svoj ekologický imidž tak ako nikdy predtým. Tento rok na výstave spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas predstavil napríklad koncept elektromobilu Budd-e, a nie je tajomstvom ani to, že v blízkej budúcnosti plánuje výrobu masového elektromobilu. Sama automobilka o ňom hovorí ako o Chrobáku nového tisícročia. A má byť vraj revolučný.

Prvé fotografie naznačujú, že koncept bude... Foto: Volkswagen
VW - koncept elektromobilu pre Paríž 2016 Prvé fotografie naznačujú, že koncept bude kompaktným hatchbackom.

Jediným známym faktom však je, že má mať dojazd až 400 km a že je vyvíjaný ako elektromobil už od počiatku vrátane špeciálnej platformy MEB. Jeho avízom sa stane ďalší koncept, s premiérou naplánovanou už za pár dní v Paríži. A teraz tu máme prvé oficiálne snímky, ktoré ale veľa neukazujú. Na druhej strane dokumentujú, že štúdia blízka sériovému modelu dostane úplne autonómny dizajn. Dobíjanie jej batérií má trvať vraj len 15 minút, čo by bola naozaj obrovská výhoda.

K fotografiám „pribalil“ Volkswagen aj informáciu, že napriek rozmerom menším než má súčasný Golf, poskytne koncept väčší interiér ako má Passat a že vozidlo umožňuje 24-hodinové pripojenie k internetu, individuálny profil VW ID s personifikovaným nastavením vozidla prostredníctvom smartfónu, ktoré bude prenosné aj do ďalších nových Volkswagenov. S výrobou sériovej verzie počíta automobilka v roku 2019. Dovtedy by mala cena akumulátorov klesnúť natoľko, aby bola výroba elektrických áut, teda aj „elektrochrobáka“, rentabilná.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #elektromobil #Concept #koncept #VW #elektromobily #autosalón Paríž 2016
Články podľa značiek