Porsche Cayenne Coupé: O športovom deriváte je rozhodnuté

Aj Porsche si chce ukrojiť z koláča populárnych kupé-SUV. Novým želiezkom v ohni sa má stať druhý karosársky variant Cayenne. Ale až na základoch ďalšej generácie.

29.09.2016 20:00
Porsche Cayenne Coupé - ilustrácia Foto:
Nové kupé SUV bude spočívať na novej platforme, ktorú už dostala druhá generácia Panamery.
debata

Módu tak trochu nezmyselných kupé-SUV odštartovalo BMW už pred rokmi modelom X6. Neskôr sa pridal Mercedes-Benz so svojím GLE Coupé. Lenže neostanú osamotené. Do ringu chce prísť aj Porsche. Napokon, informácie o druhom karosárskom variante Cayenne nie sú až také nové. Už pred dvoma rokmi sa objavili prvé neoficiálne ilustrácie s očakávaným príchodom sériového modelu v roku 2018. Lenže podľa najnovších správ britského Autocaru sa tak stane o dva roky neskôr.

Dôvodom je, že Cayenne Coupé si bude musieť počkať na novú, v poradí už tretiu, generáciu Porsche Cayenne, ktorý sa stane základom tohto štýlového SUV. Mimochodom, špionážnym fotografom sa už podarilo zachytiť testovacie muly oblečené do karosérií novej Panamery. Zvýšený podvozok však napovedá, že ide práve o platformu nového Cayenne. Pod kapotou možno očakávať 3-litrové 4-valce a 4-litrové 8-valce. A tiež hybridnú a dokonca čisto elektrickú verziu.

V roku 2020 by ale mal mať Cayenne Coupé ďalších súperov. S kupé-SUV totiž počíta aj Land Rover a Jaguar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Porsche Cayenne #Porsche Cayenne Coupé
Články podľa značiek