Volvo S90 Excellence: O sedadlo menej, o to viac luxusu

Švédska vlajková loď Volvo S90 pretavila do reality koncept Lounge Console. Severská limuzína tak prišla o sedadlo spolujazdca, nahradila ho viacúčelová konzola. Luxus je bezbrehý.

07.11.2016 12:00
Volvo S90 Excellence - 2016 Foto:
Luxusu vyhradenému cestujúcemu na pravom zadnom sedadle padlo za obeť sedadlo spolujazdca. Miesto neho je tu opierka na nohy, schránka na obuv a výsuvný držiak na notebook.
debata

Volvo prišlo už vlani s najluxusnejšou verziou SUV XC90 Excellence so štyrmi samostatnými a všestranne nastaviteľnými sedadlami. No už dlhší čas sa pohrávalo s ešte extrémnejšou myšlienkou. Vlani v Šanghaji a tento rok zas v Pekingu ukázalo koncept ultraluxusného interiéru v XC90 a následne S90 s názvom Lounge Console. Myšlienka spočívala v odstránení sedadla spolujazdca a jeho nahradení multifunkčnou konzolou. A to sa teraz stalo.

Zadné sedadlá sú vyhrievané, ventilované a... Foto: Volvo
Volvo S90 Excellence - 2016 Zadné sedadlá sú vyhrievané, ventilované a masážne. Dajú sa tiež individuálne nastaviť.

Nový koncept využije vlajková loď S90 s prívlastkom Excellence. Ponúkne síce len tri miesta na sedenie, no o to viac komfortu si užije cestujúci na pravom zadnom sedadle. Z toho možno vytvoriť pohodlné lôžko, využiť vyhrievanie, ventiláciu či masáž. Špeciálna konzola miesto sedadla tvorí pohodlnú čalúnenú opierku na nohy s integrovanou schránkou na topánky. Zároveň z nej možno vysunúť držiak s notebookom pripojeným na internet cez výkonný hotspot.

Chcete pojazdnú kanceláriu? Nech sa páči. Foto: Volvo
Volvo S90 Excellence - 2016 Chcete pojazdnú kanceláriu? Nech sa páči.

Vysoká stredová konzola medzi zadnými sedadlami zas obsahuje chladiaci box, sklopné stolíky, chladené alebo vyhrievané držiaky na nápoje, ale aj úložný priestor na luxusné ručne brúsené poháre švédskej sklárne Orrefors. Obkladovým materiálom vládne koža, pravé drevo či hliník. O relaxačnú atmosféru sa má postarať ešte účinnejšie odhlučnenie a panoramatická strecha. Pod kapotou najluxusnejšieho vyhotovenia nájdeme výlučne plug-in hybridnú sústavu T8 Twin Engine, tvorenú 4-valcom a elektromotorom so spoločným výkonom 300 kW.

Vzhľadom na miesto premiéry konceptu je zrejmé, že Volvo smeruje ultraluxusnou novinkou najmä k čínskym zákazníkom. Napokon, je známe, že v Číne sa plánuje zabývať viac ako kedykoľvek predtým.

Volvo S90 Excellence - 2016
Volvo S90 Excellence - 2016
+4Volvo S90 Excellence - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volvo S90 Lounge Console #Volvo. Volvo S90 #Volvo S90 Excellence
Články podľa značiek