Vauxhall otvoril fabriku na policajné autá! Budú ich tisíce

Automobilové závody sú rôzne. Tento je však naozaj bizarný. Z liniek budú schádzať len autá pre mužov zákona. Ročne ich v britskom Lutone plánujú vyrábať 2 500 kusov. Základom sú Opely.

11.11.2016 18:00
debata (1)
Nová automobilka Vauxhallu bude schopná dodávať... Foto: Vauxhall
Vauxhall - výroba policjaných áut Nová automobilka Vauxhallu bude schopná dodávať ročne až 2 500 policajných vozidiel.

Polícia autá potrebuje. O tom niet pochýb. A musia byť náležite upravené. Možno by ste si však mysleli, že na konverziu z obyčajného sériového modelu na ten policajný stačí malá dielňa. Lenže Briti na to idú vo veľkom štýle. V Lutone, ktorý leží v kniežatstve Bedfordshire, neďaleko Londýna, otvorili celú fabriku. Produkovať bude výlučne autá pre políciu. Závod patrí Opelu, presnejšie britskej odnoži Vauxhall, ktorá je dlhé roky tradičným dodávateľom áut pre mužov zákona.

Väčšina špeciálnych komponentov potrebných pre... Foto: Vauxhall
Vauxhall - výroba policjaných áut Väčšina špeciálnych komponentov potrebných pre konverziu pochádza o domácich dodávateľov.

Ročne počíta s kapacitou 2 500 upravených vozidiel. Fabrika bude zodpovedná nielen za konverziu a výrobu, ale aj za všetky procesy od testovania až po spätný výkup a odpredaj policajných áut. Vauxhall využije na 90 % domácich dodávateľov špeciálneho príslušenstva. Napríklad od Border Engineering či od AV Engineering. To potom použije na prestavbu modelov Corsa, Astra, Insignia, Mokka, Combo, Movano a Vivaro. Možné budú aj prestavby pre potreby hasičov a záchrannej zdravotnej služby.

„Vďaka našej špeciálnej pobočke bude odteraz Vauxhall schopný ponúknuť na jednom mieste množstvo pohotovostných vozidiel pre rôzne britské zložky. A to vo veľkých sériách a upravených presne podľa potrieb. Aby sme splnili prísne požiadavky, vozidlá budeme podrobovať náročným testom,“ povedal pri otvorení nového výrobného závodu Dick Ellam, šéf divízie špeciálny vozidiel Vauxhall. Britským pirátom ciest teda niet čo závidieť.

Vauxhall - výroba policjaných áut
Vauxhall - výroba policjaných áut
+3Vauxhall - výroba policjaných áut

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #policajné autá #Vauxhall
Články podľa značiek