Renaultu hrozí súd za emisie. Raziami sa to neskončilo

Je pravdepodobné, že podobne ako Volkswagen, aj on bude vyšetrovaný kvôli nezrovnalostiam ohľadom emisií NOx pri niektorých naftových modeloch. Informovala o tom agentúra Reuters.

18.11.2016 19:00
Renault - logo Foto:
Renault je podozrivý z falšovania hodnôt emisií oxidov dusíka. Razie v jeho centrále prebehli už polovici tohto roka.
debata (7)
Francúzsky úrad pre ochranu spotrebiteľov predložil prokuratúre poznatky ohľadne podozrenia, že Renault mohol manipulovať s testami emisií. „Teraz je na súdoch, aby stanovili, aké kroky budú nasledovať,“ uviedla francúzska vláda. Ministerstvo priemyslu o predložení materiálov informovalo minulý týždeň. Akcie Renaultu sa nato prepadli o viac ako štyri percentá, ale neskôr asi polovicu strát zmazal. Automobilka vo svojom krátkom vyhlásení uviedla, že jej motory vyhovujú európskym zákonom.

Podľa agentúry Reuters obsahujú predložené materiály dokumenty, ktoré polícia zhabala počas razií na pracoviskách Renaultu, ďalej záznamy rozhovorov s predstaviteľmi firmy a výsledky nezávislého testovania automobilov Renault. Predpokladá sa, že prokuratúra teraz posúdi, či má nariadiť, aby sa vyšetrovania prípadu oficiálne ujal vyšetrujúci sudca. To môže viesť následne k súdnemu procesu. Zatiaľ je jediným vinníkom v kauze obchádzania emisných noriem koncern Volkswagen.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #dieselgate
Články podľa značiek