Toto je úžasná zbierka Hot Wheels. Za najcennejšie máte Mercedes S

Bruce Pascal je „blázon“ do autíčok Hot Wheels. Zbiera ich od siedmich rokov. A keby nemal nič iné, aj tak je milionár.

25.11.2016 19:00
debata
Bruce Pascal prispôsobil svojej záľube aj... Foto: Barcroft
Hot Wheels - zbierka autíčok Bruce Pascal prispôsobil svojej záľube aj vlastný dom. Toto je jeho pracovňa s motívom dráhy Hot Wheels.

Zberatelia sú tak trochu „blázni“. Platí to aj o Bruceovi Pasacalovi. Čaru „angličákov“ Hot Wheels prepadol už v siedmich rokoch. Vtedy dostal od rodičov prvý model autíčka. A odvtedy mu nedali spávať. Dnes má o niekoľko desiatok rokov viac a za ten čas nezaháľal. Vybudoval úžasnú kolekciu, ktorá obsahuje približne 1 100 modelov. Možno si myslíte, že tieto jednoduché a nie veľmi verné kópie skutočných áut nemôžu mať veľkú hodnotu. Lenže Bruce Pascal je vďaka nim dnes milionár.

Za desiatky rokov nazbieral Bruce 1 100 zväčša... Foto: Barcroft
Hot Wheels - zbierka autíčok Za desiatky rokov nazbieral Bruce 1 100 zväčša cenných exemplárov.

Ich zbieraním je taký posadnutý, že na svoju záľubu myslel, aj keď staval svoj súčasný dom. Jeho pracovňa sa preto zmenila na jednu veľkú „garáž“. A nie obyčajnú, ešte aj stropné dekorácie pripomínajú autodráhu Hot Wheels a pracovný stôl je vlastne vitrínou. Z neho má výhľad na svoje poklady. Nezveličujeme. Za najvzácnejší kúsok by ste si dnes pokojne kúpili novú luxusnú limuzínu Mercedes-Benz triedy S, Range Rover alebo Porsche 911. Pritom ide o kúsok kovu s kolieskami.

Najvyššiu hodnotu v kolekcii má tento ružový VW... Foto: Barcroft
Hot Wheels - zbierka autíčok Najvyššiu hodnotu v kolekcii má tento ružový VW Transporter T1 pre surfistov. Vyrobené boli len tri kusy. Cena toho súčasného je odhadovaná na 150 000 dolárov!

Hovoríme o prvom pokuse Hot Wheels vyrobiť Volkswagen T1, ktorý dostal názov „Pink Rear Loader Beach Bug”. Ružový karavan s dvoma surfovými doskami, ktoré trčia cez zadné okno, je dnes cenený na neuveriteľných 150 000 dolárov. Firma totiž vyrobila len tri exempláre. Celková hodnota zbierky je však až milión dolárov. Bruce Pascal však nie je úplný „podivín“. V reálnom svete má dobrý vkus. Je totiž majiteľom Alfy Romeo 4C. Do vrecka teda nemá hlboko a aj jeho plány s Hot Wheels sú vznešené.

Spolu s ďalšími zberateľmi chce vybudovať veľké múzeum autíčok a tiež bábik Barbie. Obe kultové hračky majú totiž spoločnú históriu. Vynálezcom Hot Wheels je totiž Elliot Handler, kým jeho manželka zas stvoriteľkou ikonickej bábiky. Zbieranie malých modelov áut by chcel pritom pozdvihnúť na úroveň, akú má zbieranie a reštaurovanie skutočných veteránov. Ak však povie, čo zbiera, väčšina ľudí sa naňho pozerá zmätene. Múzeum by to možno mohlo zmeniť.

Hot Wheels - zbierka autíčok
Hot Wheels - zbierka autíčok
+7Hot Wheels - zbierka autíčok

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bruce Pascal #Hot Wheels
Články podľa značiek