Mercedes E Coupé: Najväčšie tajomstvo ukýva pod kapotou

Už v stredu odhalí Stuttgart oficiálne snímky a informácie o novom kupé triedy E. Upozorňuje na to fotografiami detailov. Celok síce nevidíme, no je jasné, že pôjde o S Coupé v menšom formáte. Najväčšou novinkou bude návrat radového 6-valca.

12.12.2016 19:00
debata
Už detaily naznačujú, že E Coupé bude len... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz E Coupé - 2017 Už detaily naznačujú, že E Coupé bude len zmenšeninou svojho väčšieho súrodenca.

Nová generácia triedy E absolvoval svetový debut v januári na autosalóne v Detroite. A presne rok nato sa objaví na tom istom mieste aj verzia E Coupé. Tak dlho však na jej podobu čakať nebudeme. Prvé oficiálne snímky a informácie pustí totiž Stuttgart do sveta už túto stredu, 14. decembra. A aby na to upozornil, zverejnil prvé fotografie detailov. Už z nich je však jasné, že prekvapenie čakať nemôžeme. Nové Mercedesy sú totiž tak trochu ako cez „kopirák“. A o novom kupé to bude platiť rovnako.

Zadné svetlá akoby z oka vypadli triede S Coupé. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz E Coupé - 2017 Zadné svetlá akoby z oka vypadli triede S Coupé.

Novinka si požičia známu štylistickú šablónu menšej triedy C Coupé a väčšej S Coupé. Len bude rozmermi stáť medzi nimi. Napokon tak je to aj s limuzínami. Zato pod kapotou máme čakať premiéru nového radového 6-valca. Práve kupé triedy E bolo teda zvolené pre veľký comeback klasickej radovej koncepcie, s ktorou sa v Stuttgarte rozlúčili v polovici deväťdesiatych rokov. Ukáže sa v E Coupé 400. Pôjde o preplňovaný benzínový 6-valec s výkonom 250 kW spojený s 9-stupňovým automatom a pohonom oboch náprav 4Matic.

To bude na úvod najvýkonnejšia verzia, kým neprídu ostré AMG. A možno sa v nej objaví aj filter pevných častíc. Benzínové verzie E 200 (135 kW) a E 300 (180 kW) sa budú spoliehať na preplňované dvojlitrové 4-valce, tiež s 9-stupňovým automatom, no výlučne so zadným náhonom. Naftovú ponuku odštartuje E Coupé zatiaľ s jediným naftovým dvojlitrom E 220d (143 kW), dobre známym z limuzíny. Viac sa dozvieme o pár dní. Oficiálna európska premiéra sa uskutoční na jar v Ženeve. Je však pravdepodobné, že v tom čase už bude E Coupé vzhľadom na detroitský debut dávno na trhu.

Mercedes-Benz E Coupé - 2017
Mercedes-Benz E Coupé - 2017
+5Mercedes-Benz E Coupé - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz E Coupé #autosalón Detroit 2017
Články podľa značiek