Subaru Viziv-7 Concept: Obrie SUV pre USA chytá obrysy

Subaru sa v Los Angeles pochválilo štúdiou Viziv-7. Koncept je to ale len naoko. Začiatkom roka 2018 totiž príde na trh jeho sériový derivát. A bude to najväčšie Subaru všetkých čias.

05.01.2017 19:00
Subaru VIZIV-7 SUV Concept - 2016 Foto:
Tento kolos má na dĺžku 5 200 mm. To je o 35 viac v porovnaní s Outbackom, a až o 65 viac v porovnaní s Foresterom.
debata (1)

Subaru nás zhŕňa konceptmi SUV s prívlastkom Viziv (Vizion for Inovation) už od roku 2013. Najprv to bol Viziv, o rok neskôr Viziv 2 a na vlaňajšom autosalóne v Tokiu mala premiéru štúdia Viziv Future Concept. Všetky smerujú pravdepodobne k príchodu nového sériového Foresteru. Lenže v Los Angeles Subaru doslova šokovalo. Nový koncept Viziv-7 mieri totiž v hierarchii značky vyššie. A to hneď o dve priečky. Viziv-7 má byť totiž nástupcom neúspešného MPV Tribeca. A keďže v kurze sú v USA veľké SUV, na rozmeroch sa nešetrilo.

Na konzervatívne pomery v Subaru je dizajn... Foto: Subaru
Subaru VIZIV-7 SUV Concept - 2016 Na konzervatívne pomery v Subaru je dizajn pomerne invenčný. Ktovie, ako ale dopadne konverzia konceptu na sériový model.

Viziv-7 je vlastne najväčším Subaru všetkých čias. Teda vlastne bude, pretože koncept je de facto verným predobrazom sériového modelu, ktorý dorazí k prvým zákazníkom už začiatkom roka 2018, teda len o čosi viac než o rok. Na dĺžku má 5 200, na šírku 2 030 a na výšku 1 860 mm. Rázvor atakuje trojmetrovú hranicu. Je to teda poriadny kus auta, ktoré by chcelo zabodovať tam, kde sa chystá Volkswagen s novým Atlasom a kde už dávno múti vody napríklad aj prémiové Audi Q7, Mercedes-Benz GLS, ale aj Cadillac Escalade.

Pod kapotou môžeme očakávať 4-valcový... Foto: Subaru
Subaru VIZIV-7 SUV Concept - 2016 Pod kapotou môžeme očakávať 4-valcový preplňovaný Boxer s objemom 2,5 litra, prípadne 6-valcovú atmosférickú klasiku s objemom 3,6 litra.

Len na porovnanie. Viziv-7 je o 35 cm dlhší než súčasný Outback, a až o 61, ak by sme ho postavili vedľa Foresteru. Bohužiaľ viac o štúdii automobilka neprezradila. Dizajn je ale vydarený, teda aspoň na pomery Subaru, ktoré si na emóciách príliš nezakladá. Drsný korienok naznačuje obrovská predná maska, najväčšia, akú sme na Subaru zatiaľ videli, či mohutné plastové oblúky blatníkov. Profil oživuje dvíhajúca sa línia zadných okien. Vzadu zaujmú diódové svetlá v nárazníkoch.

Interiér bude, pochopiteľne, obsahovať tri rady sedadiel pre siedmich cestujúcich. Aj preto prívlastok „7“ v názve. Dizajn kabíny nepoznáme. Tak ako techniku. Očakávať však môžeme 4-valcový preplňovaný Boxer, pravdepodobne s objemom 2,5 litra, prípadne 6-valcovú atmosférickú klasiku s objemom 3,6 litra. To by bolo fajn, pretože s podobným objemom ráta aj spomínaný Volkswagen Atlas. O automate a permanentnom pohone oboch náprav niet v prípade tohto amerického full-size SUV najmenších pochybností.

Tak ako o istote, že s dieslom neráta. Viac sa dozvieme s blížiacou sa premiérou sériového modelu, ktorý sa ukáže už tento rok. Európski zákazníci sa však na nové veľké Subaru tešiť nemôžu. Určené bude len pre USA.
Subaru VIZIV-7 SUV Concept - 2016
Subaru VIZIV-7 SUV Concept - 2016
+5Subaru VIZIV-7 SUV Concept - 2016

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Subaru #Subaru VIZIV #autosalón Los Angeles 2016 #Subaru Viziv-7
Články podľa značiek