Ioniq Scooter: Kolobežka Hyundaia je taká malá, že sa zmestí do dverí

Hyundai predstavil v Las Vegas elektrickú kolobežku. Na tom by nebolo nič extra zvláštne, ak by sa nezmestila do dverí Hyundai Ioniq. Je totiž neuveriteľne skladná.

13.01.2017 12:00
Ioniq Scooter - kolobežka Hyundai Foto:
Elektrokolobežka Hyundaia má po zložení minimálne rozmery. Nosiť ju môžete aj v jednej ruke. A jednou rukou ju aj rozložíte.
debata
Elektrické kolobežky či bicykle v autách, ktoré vám majú zabezpečiť mobilitu až do cieľa, nie sú ničím výnimočným. Najnovšie sa objavili napríklad v novom Peugeote 3008. Oba dopravné prostriedky v ňom dokonca možno priamo nabíjať. S čímsi podobným prichádza teraz aj Hyundai. Jeho riešenie je však neuveriteľne "smart“. Na výstave spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas ukázal totiž elektrokolobežku, ktorá je po zložení je taká malá, že sa zmesti do ľavých predných dverí Hyundaia Ioniq.

Volá sa Ioniq Scooter a rozložiť je ju možné jednou rukou. Vybavená je nielen elektromotorom a batériou, ale aj LED svetlami, aby bol jazdec lepšie viditeľný. Rýchlosť reguluje palcom pomocou otočného ovládača na riadidlách. Kvôli bezpečnosti je kolobežka dokonca vybavená senzorom, ktorý vyhodnocuje, či na stúpadle stojí jazdec správne. Ak nie, nerozbehne sa. Nechýba ani malý displej informujúci napríklad o vonkajšej teplote, rýchlosti či stave dobitia batérie a dojazde.

Po rozložení jednou rukou je kolobežka... Foto: Hyundai
Ioniq Scooter - kolobežka Hyundai Po rozložení jednou rukou je kolobežka pripravená k jazde.
Vo výbave nechýbajú bezpečnostné svetlá ani... Foto: Hyundai
Ioniq Scooter - kolobežka Hyundai Vo výbave nechýbajú bezpečnostné svetlá ani displej informujúci napríklad o stave nabitia akumulátora alebo o vonkajšej teplote.
Ak s Ioniqom Scooter dorazíte do cieľa, stačí ho poskladať. Je taký ľahký, že ho môžete nosiť v jednej ruke. Presné rozmery ani technické parametre však Hyundai zatiaľ nezverejnil. Ide totiž len o koncept, o ktorého výrobe nie je zatiaľ rozhodnuté. Či by bol oň záujem, ukážu pravdepodobne až reakcie návštevníkov veľtrhu.
Ioniq Scooter - kolobežka Hyundai
Ioniq Scooter - kolobežka Hyundai
+3Ioniq Scooter - kolobežka Hyundai

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #kolobežka #Hyundai Ioniq #CES Las Vegas 2017 #Ioniq Scooter
Články podľa značiek