Neuveriteľné: Päť kilometrov cesty za dva dni. Tak ich robia v Austrálii

Vyzerá to ako trik. Lenže ide o realitu. U protinožcov majú technológiu, ktorá umožňuje rozprávkovo rýchle nanášanie asfaltového koberca. Toto video vám asi vyrazí dych.

20.01.2017 18:00
Austrália - výstavba cesty Foto:
Technológiu rýchleho nanášania asfaltového koberca umožňuje v Austrálii najmä podnebie a rovina. U nás by asi takáto cesta dlhú životnosť nemala.
debata (6)

Stavby ciest sa väčšinou spájajú s obrovskými investíciami a neustálym predlžovaním termínov ich dokončenia. Aspoň na Slovensku. V Austrálii je to trochu inak. Virálne video ukazuje, že asfaltový koberec je možné nanášať priam bleskurýchlym tempom. Vyzerá to tak, akoby ste cestu doslova namaľovali jediným ťahom obrovského štetca. Synchronizácia nákladných áut a valcov tvorí doslova cestársky koncert.

Síce nejde o plnohodnotnú vozovku, ale len asfaltový koberec pokladaný na prašný základ kdesi v slnkom rozpálenej centrálnej časti Austrálie, ani o cestu, ktorá by musela odolávať výkyvom počasia či vyžiadala si stavbu tunelov a estakád, no i tak je rýchlosť prác pozoruhodná. Tamojším cestárom trvalo vybudovanie päť kilometrov dlhého úseku iba dva dni. Stačilo na to len približne 300 000 eur. Pozrite sa sami, ako im išla práca od ruky.
Austrália - výstavba cesty
Austrália - výstavba cesty
+3Austrália - výstavba cesty

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #výstavba ciest
Články podľa značiek