Mitsubishi: Do Ženevy dorazí nový crossover. Chce útočiť na Qashqai

Sľubov o nových SUV a crossoveroch už poslalo japonské Mitsubishi do sveta až-až. Zatiaľ však žiaden nedorazil na výrobné linky. To sa však v Ženeve zmení. Nový sériový kompaktný crossover bude prvým z úplne novej generácie modelov.

26.01.2017 19:00
Mitsubishi - crosover 2017 Foto:
Prvá oficiálna snímka ukazuje športovo „strihnutý“ crossover so siluetou kupé. Nepoznáme však ani len jeho meno.
debata
Mitsubishi má za sebou ťažký rok. Asi jeden z najťažších vo svojej histórii. Po škandále s manipuláciou údajov o spotrebe paliva, ktorá siaha až do deväťdesiatych rokov, mu hrozil dokonca zánik. Relatívne malú automobilku však vytiahol z dna Nissan, ktorý odkúpil viac ako 34 % akcií, takže sa stal majoritným akcionárom. V pláne je veľká renesancia. A tá ma stáť najmä na rozšírení ponuky SUV a crossoverov, ktorú sľubuje Mitsubishi už dlhší čas.

Posledné roky preto prichádzalo na svetové autosalóny s jedným konceptom za druhým. Spomeňme len GC-PHEV, XR-PHEV, AR, eX, ktorý je považovaný za nový ASX, XM Concept predstavený v Indonézii a najnovší GT- PHEV z jesenného Paríža. Malo to však chybičku krásy. Ani jeden z nich sa na výrobné linky nedostal. Predaj sa tak naďalej opiera len o modernizáciu známych modelov ASX a Outlander. To sa však zmení.

V marci v Ženeve totiž debutuje na tamojšom autosalóne nový kompaktný crossover. Bude prvým zástupcom celkom novej generácie modelov tohto japonského výrobcu. Automobilka na to upozorňuje zverejnením prvej snímky, ktorá zachytáva novinku z profilu. Podľa Mitsubishi si dizajn zakladá na siluete kupé. Nič viac však Japonci neprezradili. Dokonca ani názov. Prírastok výrobného programu je tak zahalený tajomstvom. O to viac, že naznačené tvary nepripomínajú ani jednu z predošlých štúdií.

Možno však predpokladať, že základom sa stane úplne nová modulárna platforma a že okrem klasického pohonu s benzínovými a dieselovými motormi dostane kompaktný crossover aj plug-in hybridnú sústavu PHEV. Na trhu by si mala novinka zasúťažiť napríklad s Nissanom Qashqai, Hondou HR-V či Mazdou CX-3. Viac sa dozvieme v Ženeve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #crossover #Mitsubishi #autosalón Ženeva 2017
Články podľa značiek