Lada 'Niva': Takto by mala vyzerať, tvrdia Rusi

Nová generácia Lady Niva, presnejšie Lady 4x4, príde na trh už na budúci rok. Jej dizajn je zatiaľ tajomstvom. Ruské médiá však tvrdia, že majú ilustráciu, ktorá pochádza priamo z AvtoVazu a že ukazuje podobu dlho očakávanej novinky.

27.01.2017 16:00
Lada Niva 4x4 - 2018 Foto:
Toto je ilustrácia, o ktorej ruské médiá tvrdia, že zachytáva reálnu podobu pripravovanej Lady 4x4, je však staršieho dáta. Pochádza z roku 2014.
debata (42)

Šéf ruského AvtoVazu, Nicolas Maure, pred pár dňami potvrdil, že nová generácia terénnej ikony, Lady Niva, ktorá dnes nesie oficiálne označenie Lada 4×4, príde na trh už na budúci rok. A tiež to, že nebude mať nič spoločné s Daciou Duster. Má ísť o ruskú konštrukciu a v porovnaní s prvou generáciou vyrábanou od roku 1977 aj o radikálnu koncepčnú zmenu. Využije čiastočne techniku modelov Vesta a X-Ray. Na tuhú zadnú nápravu budeme musieť pravdepodobne zabudnúť. A možno aj na redukčný prevod.

Každopádne bude nová „Niva“ modernejším autom, ktoré ponúkne priestrannejší interiér, lepšie jazdné vlastnosti a vyššiu bezpečnosť. To sú však všetky informácie, ktoré majú aký-taký oficiálny základ. Inak nie je o novinke známe nič. Pod pokrievkou ostáva technika aj jej dizajn. Na webe sa zatiaľ objavili len neoficiálne ilustrácie nadšencov. Nevyzerajú zle. Lenže so samotnou automobilkou nemajú nič spoločné. Ilustrácia, zverejnená nedávno ruským serverom Kolesa.ru, vraj však áno.

Paralela s ruskou terénnou ikonou, ktorá je na... Foto: kolesa.ru
Lada Niva 4x4 - 2018 Paralela s ruskou terénnou ikonou, ktorá je na linkách už od roku 1977, je zjavná na prvý pohľad. Novinka však pôsobí ešte drsnejšie.

Má pochádzať z roku 2014 a zachytávať približnú podobu Lady 4×4, tak ako ju vyvíjajú v AvtoVaze. Tri roky je síce dlhá doba, počas ktorej mohlo prísť k viacerým zmenám, ale musíme mať na pamäti, že celý projekt mešká z dôvodu krízy ruského automobilového trhu. Je teda možné, že vývoj bol v tom čase prakticky dokončený, len nedošlo k spusteniu sériovej výroby. Potom by mohla mať ilustrácia s realitou veľa spoločného. Iste v AvtoVaz nezačínali v tom čase od podlahy.

Paralela s ruskou terénnou ikonou, ktorá je na linkách neuveriteľných 40 rokov, je zrejmá, i keď nie tak ako v prípade nedávno zverejnených ilustrácii nezávislého dizajnéra Dmitrija Djačenka. Pôsobí omnoho drsnejšie. Ak by vyzerala práve takto, niet pochýb, že nemieni zabudnúť na svoje off-roadové DNA. Zatiaľ vidíme len 3-dverovú verziu, no 5-dverová je tiež v pláne. Na rozlúštenie hádanky si ešte budeme musieť chvíľu počkať. Ak platí, že „Niva“ príde na trh na budúci rok, tak je možné, že čosi ako koncept by mohlo doraziť už na augustový autosalón v Moskve.

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #Lada Niva #Lada 4x4 #AvtoVaz
Články podľa značiek