Najdrahší dom v USA je napredaj. Bonus? Autá za 30 miliónov!

Toto je svet luxusu, o ktorom sa nám ani nesníva. Multimilionár Bruce Makowski sa napriek tomu sťahuje. Asi do lepšieho. Jeho pôvodné sídlo v Bell Air v kopcoch nad Los Angeles je na predaj. So všetkým. Vrátane neuveriteľnej zbierky áut. Cena je skutočne omračujúca.

28.01.2017 07:00
debata (11)
Excentrický multimilionár Bruce Makowski... Foto: Jalopnik
Bruce Makovski - najdrahší dom aj s autami Excentrický multimilionár Bruce Makowski vybudoval najdrahší súkromný dom v USA. Patrí k nemu aj zbierka úžasných áut. Všetko je na predaj v jednom balíku.

Bruce Makowski je v USA známa persóna. Pôsobil vo svete módy, no k najväčšiemu majetku prišiel ako developer. A svoje bohatstvo si vedel vždy užívať. Ano ho netajil. V kopcoch Bell Air nad mestom anjelov nechal postaviť okázalú vilu, ktorá pripomína skôr 5-hviezdičkový hotel než sídlo jediného človeka. Posúďte sami. Nehnuteľnosť s neuveriteľným výhľadom má 3 500 štvorcových metrov. Ale pozor, nehovoríme o pozemku, na ktorom sa nachádza, iba o samotnej obytnej ploche domu. To je dosť miesta na excentrické „úlety“ rozmaznaného multimilionára.

Interiér je priam prešpikovaný vzácnymi veteránmi. Foto: Jalopnik
Bruce Makovski - najdrahší dom aj s autami Interiér je priam prešpikovaný vzácnymi veteránmi.

Je tu všetko, čo by ste očakávali, ale aj to, čo je priam z ríše snov. Dom poskytuje 12 spální, 21 kúpeľní, tri kuchyne, päť barov, posilňovňu a welness. Nudu zaháňa televízia so šírkou desiatich metrov, čo je vraj najväčšia obrazovka, aká bola kedy inštalovaná v americkej domácnosti. Lenže v mekke filmového priemyslu „fičí“ viac kino. A tak je tu kinosála s individuálne ovládanými kreslami. Ak by vás však kinematografia omrzela, môžete využiť dva bazény, veľký na dolnej terase s fontánami či výsuvnou obrazovkou a ďalší o podlažie vyššie. Priamo z bazénov a dvoch víriviek je výhľad na Los Angeles.

Bugatti Veyron, Rolls-Royce Dawn či Pagani... Foto: Jalopnik
Bruce Makovski - najdrahší dom aj s autami Bugatti Veyron, Rolls-Royce Dawn či Pagani Huayara sú pripravené.

Čas si môžete krátiť bowlingom, sú tu až štyri dráhy, biliardom alebo stolným futbalom. Alebo jednoducho pojedaním sladkostí z pultu s luxusnými cukrovinkami v hodnote 200-tisíc dolárov. Nájdeme tu aj pár excentrických artefaktov. Tak napríklad repliku seriálovej helikoptéry Airwolf, pohyblivé obrazy trpaslíkov a veľký objekt zväčšeného fotoaparátu Leica. No najväčšie tajomstvo skrýva dom v spodnom podlaží. Parkuje tu totiž neuveriteľná zbierka na kolesách. Makowski nakúpil hneď niekoľko desiatok áut snov. Nových aj starých. Predpokladá sa, že len ich hodnota je 30 miliónov dolárov.

Najväčšou bombou zbierky je tento Mercedes-Benz... Foto: Jalopnik
Bruce Makovski - najdrahší dom aj s autami Najväčšou bombou zbierky je tento Mercedes-Benz 540 K Special Roadster Von Krieger, ktorého cena sa odhaduje na 15 miliónov dolárov.

Len tak akoby náhodou tu parkuje otvorené Bugatti Veyron Jean-Pierre Wimille, Pagani Huayara, Spyker C8, kabriolet Rolls-Royce Dawn, Ariel Atom, Ferrari 488 či v celku „bežné“ Lamborghini Gallardo. Totálnou bombou je Mercedes-Benz 540 K Special Roadster „Von Krieger” z roku 1936. Cena tohto kompresorového veterána v dokonalom stave sa odhaduje na neskutočných 15 miliónov dolárov. A potom sú tu zákazkové motocykle či vodné skútre. Lenže s tým všetkým sa Bruce Makowski rozhodol rozlúčiť. Svoje sídlo v kopcoch predáva. Pikantné je, že so všetkým, čo k tomu patrí. Teda aj so zbierkou áut.

Nechýba replika seriálovej helikoptéry. Stojí... Foto: Jalopnik
Bruce Makovski - najdrahší dom aj s autami Nechýba replika seriálovej helikoptéry. Stojí tu ale len ako objekt.
Potom asi neprekvapí astronomická cena. Makowski si kompletne vybavenú nehnuteľnosť cení na 250 miliónov dolárov. Áno, to nie je preklep. Ide vraj o vôbec najdrahší súkromný dom, aký bol kedy postavený v USA. S tým zámerom už vznikal. A nepochybne jeho cena časom len a len rástla. Tak ako cena zväčša solitérnych áut. Jednoducho, multimilionár nikdy na ničom neprerobí. Nehnuteľnosti, veterány, obrazy či vinotéka so zlatistými pokladmi sú skvelou investíciou, odolávajúcou času lepšie než zlato a peniaze. Takže, ak máte zvyšných 250 miliónov amerických dolárov, adresa 924 Bel Air Road je stále voľná. Na super párty ako stvorená.
Bruce Makovski - najdrahší dom aj s autami
Bruce Makovski - najdrahší dom aj s autami
+27Bruce Makovski - najdrahší dom aj s autami

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #slávny dom na predaj #Bruce Makowski
Články podľa značiek