Kodiaq: České SUV si trúfa do armády. Namiesto Land Roveru!

Je to potvrdené. Škoda sa zúčastní u našich západných susedov na armádnom tendri. Vojenské zložky hľadajú nástupcov za staré UAZ-y a Land Rovery. Má však jej Kodiaq šancu?

20.02.2017 19:00
Škoda Kodiaq - testovací program Foto:
Škoda je presvedčená, že jej nové veľké SUV by sa mohlo zhostiť aj niektorých armádnych úloh. A nebráni sa ani prípadným technickým úpravám.
debata (4)

Správu priniesol český server Euro.cz. Škoda sa naozaj približne o dva týždne zúčastní na armádnom tendri, ktorý prebehne pri Vyškove. Českú armádu, ktorá hľadá náhradu za staré ruské UAZ-y, ale aj Land Rovery a Land Rovery Kajman, sa pokúsi presvedčiť svojím novým SUV Kodiaq.

To znie vzhľadom na civilnú povahu tohto auta trochu bláznivo, ale po potrebných úpravách by si Kodiaq, i keď so samonosnou karosériou a bez redukčnej prevodovky, mohol trúfnuť aspoň na niektoré vojenské úlohy. Ako nástupcu Land Roveru a už vôbec nie armádnej verzie Kajman ho však nevidíme.

„Ak by v budúcnosti vznikla požiadavka na špeciálnu úpravu Kodiaqu, s ohľadom na špecifické podmienky našich zákazníkov sme pripravení o tom rokovať,“ povedal na túto tému hovorca automobilky Vítězslav Pelc. Škoda už stihla osloviť zástupcov polície, zdravotnej služby či armády. Zatiaľ však len s predstavením potenciálu civilnej verzie svojho nového SUV.

To by sa však mohlo zmeniť. Ľahké to však mať nebude. Na výberovom konaní a dvojdňových armádnych testoch pri Vyškove sa totiž zúčastnia aj overené esá ako Toyota, Jeep či Land Rover. A popri nich je Kodiaq tak trochu z riedkeho cesta.
Škoda Kodiaq - 2016
Škoda Kodiaq - 2016
+15Škoda Kodiaq - 2016

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #armáda #Škoda #Škoda-Auto #výberové konanie #Škoda Kodiaq
Články podľa značiek