Rolls-Royce SRH: Najmenší 'rolls' bude voziť deti do operačnej sály

Nie, toto nie je hriešne drahá hračka pre deti aristokratov. Najmenší Rolls-Royce všetkých čias zamieri do detskej Nemocnice sv. Richarda v Chichestri. Pomôže malým pacientom zahnať strach.

06.03.2017 16:00
Rolls-Royce SRH - 2017 Foto:
Solitérny exemplár Rolls-Royve SRH vznikol priamo v automobilke a jej divízii špeciálnych projektov Bespoke Manufacturing. Zabralo to 400 hodín práce.
debata

Britskej značke Rolls-Royce sa darí tak ako nikdy predtým. A je sympatické, že nemyslí len na bohatú klientelu. Tento zvláštny projekt má charitatívny punc. Jednoducho – automobilka známa výrobou superluxusných limuzín postavila auto pre deti. Ale nie hriešne drahú hračku určenú potomstvu aristokratov. Naznačuje to už názov Rolls-Royce SRH, za ktorým sa skrýva skratka detskej nemocnice St. Richard’s Hospital v Chichestri, rodnom meste značky Rolls-Royce. Na oddelení pediatrie budú môcť deti prísť na „rollse“ až do operačnej sály. Chodby budú dokonca lemované dopravnými značkami. Malo by to odbúrať predoperačný stres.

Napriek tomu, že ide o individuálny projekt, automobilka nezľavila z nárokov. Žiadna spolupráca s výrobcom hračiek, tak ako to býva pri vývoji a výrobe značkového príslušenstva, sa tentoraz nekonala. Najmenší rolls všetkých čias vznikol od nuly priamo v automobilke a jej divízii Bespoke Manufacturing. Vyžiadalo si to 400 hodín práce. Tak ako skutočné limuzíny so soškou Spirit of Ecstasy, má SRH dvojfarebnú karosériu, ktorá kombinuje biely lak Andalusian White, modrý Salamance Blue a červenú linku St. James Red. Nechýbajú ani statické logá v nábojoch kolies či kožené čalúnenie používané v skutočných limuzínach.

Prví detskí pacienti absolvovali rovnaký... Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce SRH - 2017 Prví detskí pacienti absolvovali rovnaký odovzdávací ceremoniál ako bežní zákazníci Rolls-Royce. Vrátane pohostenia či prehliadky.

Miniatúrny rolls poháňa elektromotor napájaný 24 V gélovou batériou. Maximálny rýchlosť je „vzrušujúcich“ 16 km/h, čo je asi trikrát viac, ako majú bežné elektrické autíčka. Obmedziť ju je však možné na bezpečnejších 6,4 km/h. Podľa lekárov nemocnice v Chichestri pomôže nová hračka znížiť deťom strach pred operáciou. Prvými „zákazníkmi“ úplne nového modelu sa stali Molly Matthewsová a Hari Rajyagur, teda detskí pacienti. Automobilka im vystrojila rovnakú ceremóniu vo svojom zákazníckom štúdiu v Goodwoode, ako skutočným klientom. Obsahovala nielen pohostenie, ale aj výstupnú kontrolu a prehliadku.

Dokonca sa mohli Molly a Hari s malým autíčkom preháňať po výrobnej linke automobilky, na čo má nárok len šéf automobilky pri testoch nových, ešte neodhalených modelov. Teraz už Rolls-Royce SRH čaká cesta do nemocnice k jeho novým malým „klientom“.
Rolls-Royce SRH - 2017
Rolls-Royce SRH - 2017
+6Rolls-Royce SRH - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #detská nemocnica #Rolls-Royce #Rolls-Royce SRH
Články podľa značiek