Rolls-Royce stvoril diamantový lak. Zabralo to dva mesiace

Rolls-Royce Phantom, zvlášť v predĺženej verzii, je už sám osebe špičkou automobilovej hierarchie. Niektorým to však stále nestačí. Chcú viac. Ako napríklad anonymný zákazník, ktorý si prial nastriekať auto diamantmi. A značka z Goodwoodu nie je z tých, čo svojich zákazníkov vyprevadí s dlhým nosom. Cena musela byť astronomická.

14.03.2017 12:00
debata
Phantom LWB Diamond Stardust má dvojfarebné... Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce Phantom LWB - Diamond Stardust Phantom LWB Diamond Stardust má dvojfarebné lakovanie s tmavšou strechou. Všetko to dotvárajú ručne maľované červené a čierne linky.

Anonymný zákazník požiadal britskú automobilku Rolls-Royce o špeciálnu úpravu svojho nového Phantomu LWB, teda najdrahšej verzie s predĺženým rázvorom náprav. Toto auto mu jednoducho nebolo stále dosť dobré. Želanie spočívalo v použití laku s prímesou skutočných diamantov. A značka z Goodwoodu nepovedala nie. Lenže nebolo to vôbec jednoduché. Práce na projekte zabrali dva mesiace. Astronomická cena, ktorá nemusí byť ďaleko od ceny samotného auta, ostala tajomstvom, ale klientovi automobilky neprekážala.

Špeciálny lak Diamond Stardust obsahuje prach z... Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce Phantom LWB - Diamond Stardust Špeciálny lak Diamond Stardust obsahuje prach z tisíc skutočných diamantov. Dôležitá bola najmä veľkosť ich častíc po rozdrvení, aby nenarušila hladkosť povrchu karosérie.

Výsledkom je špeciálny lak s názvom Diamond Stardust, teda Diamantový prach. Pri jeho výrobe použil Rolls-Royce tisíc skutočných diamantov, ktoré rozdrvil a následne skúmal veľkosť a štruktúru prachových častíc. Cieľom bolo dosiahnuť takú veľkosť, aby napriek pevným časticiam ostala karoséria po nalakovaní dokonale hladká a lesklá. Pre istotu však na lak Diamond Stardust naniesol ďalšiu vrstvu priesvitného laku. Nádhernú diamantovú „metalízu“ ešte osviežili manuálne nanášané čierne a červené linky.

Práce na lakovaní si vyžiadali dva mesiace práce. Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce Phantom LWB - Diamond Stardust Práce na lakovaní si vyžiadali dva mesiace práce.
V porovnaní s „bežnými“ modelmi Phantomu dostal tento solitér aj špecifické dvojfarebné čalúnenie interiéru, ladené vo farbách karosérie, intarzie v dubových dekoráciách či koberce z ovčej vlny. Vzácny exemplár predstavuje Rolls-Royce na autosalóne v Ženeve, takže je pravdepodobne veľmi hrdý na skutočnosť, že sa mu podarilo zvládnuť takúto technológiu lakovania. A nie je vylúčené, že ak sa zapáči ďalším bohatým zákazníkom, poskytne svoje služby aj im. Odpoveď na to dajú práve reakcie zo švajčiarskej motorshow.
Rolls-Royce Phantom LWB - Diamond Stardust
Rolls-Royce Phantom LWB - Diamond Stardust
+4Rolls-Royce Phantom LWB - Diamond Stardust

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rolls-Royce #Rolls-Royce Phantom #Diamont Stardust
Články podľa značiek