Škoda Karoq: Mladá Boleslav chystá štvrté SUV

Rodina SUV českej Škody sa rozrastie až na štyri modely. Jeden z nich, ten najmenší, by sa mohol volať Karoq. Automobilka si dala názov registrovať.

24.03.2017 19:00
Škoda - portfólio SUV Foto:
Takto má vyzerať portfólio „škodováckych“ SUV a crosssoverov. Yeti a Kodiaq doplní Kodiaq Coupé a malý crossover označovaný ako Model K. Snímka unikla v Číne.
debata
Crossovery a SUV sú najrýchlejšie rastúcim segmentom automobilového trhu. Chýbať tu nechce ani Škoda. Kým ešte vlani mala v ponuke iba Yeti, teraz je tu nový Kodiaq. To však zďaleka nie je koniec. „Okrídlený šíp“ ich chce mať až štyri. Okrem nového Yeti, ktoré sa predstaví už na jeseň vo Frankfurte nad Mohanom, pribudne čosi ako Kodiaq kupé so splývavou siluetou zadnej časti v štýle BMW X4 alebo Mercedesu-Benz GLC Coupé a potom ešte jeden menší model. Zatiaľ im hovoria Model Q a Model K.

Najmenší crossover využije platformu Fabie, alebo skôr jej novej generácie, ktorá by už mala stáť na základoch MQB A0, tak ako nový Seat Ibiza či chystaný Volkswagen Polo. Napokon, to nie je až také tajomstvo. Teraz však prenikli na svetlo sveta informácie, že si Škoda nechala na patentovom úrade zaregistrovať názov Karoq. A keďže má písmeno „q“ na konci, je nad slnko jasné, že ak ho použije, bude to práve pre niektoré z nových SUV. Pravdepodobne to najmenšie, keďže názov Yeti je dobre zavedený a bola by škoda nevyužiť jeho potenciál.

Odkiaľ tento názov automobilka vzala? Nájdete ho napríklad na mape Albánska, kde leží obec Karroq a spomeniete si naň aj v prípade, že ste vášnivým hráčom počítačovej hry World of Warcraft, kde označuje jedno z monštier. Môže to byť však aj celkom inak. Napokon, vylúčená nie je ani možnosť, že Škoda predsa len obetuje názov Yeti, keďže nová generácia bude od tej pôvodnej naozaj vo všetkom odlišná. Tejto teórii nahráva aj fakt, že sama Škoda označuje pripravované Yeti ako Model Q. Pritom by mohla pokojne ostať pri známom názve. Takže čosi asi predsa len tají.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #Škodfa #Škoda Karoq
Články podľa značiek