Porsche Tower má výťahy na autá. Parkovať môžte priamo v byte

Tak to tu ešte nebolo. Majitelia hriešne drahých bytov v mrakodrape Porsche Tower v Miami budú mať „garáže“ aj na šesťdesiatom poschodí. Štvorkolesoví miláčikovia tak môžu bývať s nimi.

30.03.2017 16:00
debata
Unikátny mrakodrap v Miami má šesťdesiat... Foto: Porsche Design
Porsche Tower - Miami Dezervator Unikátny mrakodrap v Miami má šesťdesiat podlaží a umožňuje zaparkovať autá priamo v bytoch.

V americkom Miami nedávno dokončili luxusný mrakodrap Porsche Tower so šesťdesiatimi podlažiami. Na tom by nebolo nič extra zvláštne, veď v tomto raji milionárov je podobných stavieb neúrekom. Lenže žiada z nich vám neumožní mať svoje auto priamo v byte. Porsche Tower áno. Budúcich rezidentov tak odbremení od nutnosti zaparkovať ich miláčika, napríklad Porsche, v podzemných garážach a potom ísť výťahom do svojho apartmánu. Okrem klasických výťahov sú tu totiž aj takzvané „dezervátory“.

Na prepravu vozidiel sa využívajú takzvané... Foto: Porsche Design
Porsche Tower - Miami Dezervator Na prepravu vozidiel sa využívajú takzvané dezervátory, teda výťahy prepravujúce autá až do bytov. Posúvajú sa na platniach, preto netreba mať naštartovaný motor.

Že ste o nich nepočuli? Ani sa niet čo čudovať. Je to nový vynález Američana Gila Dezera, ktorý si dal svoj nápad patentovať. Ide vlastne o výťahy pre autá. Názov spája meno vynálezcu a slovo „elevátor“. Stačí, ak auto zaparkujete na špeciálnu platňu, ktorá ho aj s vami naloží do výťahu, odvezie na príslušné poschodie a vyloží vo vašom byte, nie v garáži. Majitelia luxusných superšportov ich tak môžu mať zaparkované ako umelecké objekty v zasklenom interiéri mrakodrapu.

Do najdrahšieho penthousu sa zmestí až jedenásť... Foto: Porsche Design
Porsche Tower - Miami Dezervator Do najdrahšieho penthousu sa zmestí až jedenásť vozidiel, z toho sedem môžete zaparkovať ako artefakty v sklenej galérii. A odtiaľ sa kochať úžasným výhľadom na Miami.

Pritom nemusí ísť len o jedno auto. V najväčšom penthouse bude miesto na celú kolekciu. Zmestí sa doň celkovo jedenásť kúskov, z toho sedem je v sklenej galérii. Táto paráda vás však vyjde na 32 miliónov dolárov. Ceny ostatných 132 bytov sa začínajú na piatich miliónoch. V každom môže parkovať minimálne jedno auto a nezáleží na tom, na ktorom je poschodí. Niektoré sú vraj ešte voľné. A podmienkou nie je ani to, aby ste boli napriek názvu vlastníkom niektorého z modelov zo Zuffenhausenu.

Porsche Tower - Miami Dezervator
Porsche Tower - Miami Dezervator
+22Porsche Tower - Miami Dezervator

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Miami #Porsche Tower
Články podľa značiek