Škoda Vision E: Čínsky koncept je plný tajomstiev

Už o mesiac na autosalóne v Šanghaji predstaví Škoda štúdiu s názvom Vision E. Mohlo by sa zdať, že ide o predvoj očakávanej kupé verzie Kodiaqa. Ale zdanie klame.

28.03.2017 17:00
Škoda Vision E Concept- 2017 Foto:
Toto je prvá oficiálna snímka štúdie pripravenej špeciálne pre čínsky autosalón v Šanghaji. Má ísť o predzvesť prvého sériového elektromobilu, ktorý by sa mohol dostať do výroby v roku 2020.
debata

Čo čaká Škodu v najbližšej dobe? Hlavným tohtoročným sériovým tromfom bude druhá generácia SUV Yeti, naplánovaná už na jesennú motoršou vo Frankfurte nad Mohanom. Za rohom by mala byť aj kupé verzia nového Kodiaqu, určená v prvom rade čínskym zákazníkom. Aj preto sa zdá logické, že na autosalóne v Šanghaji, ktorý prebehne v druhej polovici apríla, by sme mohli vidieť čosi ako koncept kupé-SUV. Lenže celkom tak to nebude.

Škoda síce oznámila, že v Číne predstaví štúdiu Vision E a zverejnila aj prvú snímku profilu, ale na športovo ladený Kodiaq to nevyzerá. Silueta síce teoreticky sedí, ale toto má byť čistý elektromobil. Napokon, naznačuje to písmeno E. A pre elektromobily má koncern VW vyhradenú celkom inú platformu. Kým Kodiaq a Kodiaq Coupé budú stáť na základoch MQB A2, elektromobily dostanú „šasi“ MEB, špeciálne upravené na zástavbu ekologického pohonu. A to bude základom aj šanghajskej štúdie.

Nemá ísť pritom len o výstrel do tmy. Koncept naznačí podobu a technológiu prvého sériového elektromobilu Škody, ktorý príde na trh v roku 2020. Hoci Škoda už v krátkej tlačovej správe nespomína meno svojho dnes už bývalého šéfdizajnéra, bude stáť za čínskou štúdiou nepochybne Jozef Kabaň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Concept #koncept #Škoda-Auto #autosalón Šanghaj 2017 #Škoda Vision E
Články podľa značiek