Seat ohlásil tretie SUV. Stáť bude nad Atecou

Rodina španielskych SUV sa rozrastie oboma smermi. Pod súčasnou Atecou pribudne Seat Arona a nad ňou zatiaľ nepomenovaný väčší model. Každopádne odvezie až sedem cestujúcich. Podobne ako Škoda Kodiaq či VW Tiguan Allspace.

29.03.2017 17:00
debata
Príchod nového 7-miestneho SUV potvrdila... Foto: Seat
Seat SUV - 2018 Príchod nového 7-miestneho SUV potvrdila španielska automobilka na prezentácii svojich vlaňajších hospodárskych výsledkov.
Koncern Volkswagen tlačí na rýchlo rastúci segment SUV a crossoverov. Všetko sa to začalo vlani Seatom Ateca, nasledovalo novým Tiguanom , pokračovalo Škodou Kodiaq a 7-miestnym Tiguanom Allsapace. To však zďaleka nie je koniec. V septembri príde druhá generácia Škody Yeti, pravdepodobne s názvom Karoq a tiež nový Seat Arona, ktorý bude stáť pod súčasnou Atecou. Máme tu teda tri formáty SUV. Podľa najnovších informácií doplnia portfólio všetkých troch značiek.

Malé SUV dostane aj Škoda a VW, a, naopak, Seat, po Atece a Arone, poskočí o stupienok vyššie. Španieli totiž práve ohlásili nové 7-miestne SUV, čo znamená obdobu Škody Kodiaq a VW Tiguan Allspace. Názov zatiaľ nepoznáme, isté však je, že novinka bude stáť na platforme MQB A2 a predstaví sa už na budúci rok. Výrobu zabezpečí priamo Wolfsburg, kde schádza z výrobných liniek európsky Tiguan. Podľa šéfa Seatu Luca de Meo, pritiahne väčší 5– alebo 7-miestny model nových zákazníkov a tiež posilní väzbu medzi značkami Seat a VW.

Vlani dosiahol Seat najlepší hospodársky výsledok vo svojej histórii. Po prvý raz od roku 2007 skončil v čiernych číslach. Vykázal operatívny zisk 143 miliónov eur. Zdá sa teda, že zlé časy má táto španielska odnož Volkswagenu za sebou. Slušne sa predáva vynovený Leon aj Ateca, na štarte je úplne nová Ibiza a to ešte vyrukuje s dvoma novými SUV. To veľké má zároveň hrať úlohu vlajkovej lode.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #Seat #Seat Arona
Články podľa značiek