Bicykel Bugatti má len päť kilogramov a šialenú cenu

Bugatti rozšírilo ponuku príslušenstva pre model Chiron. Tentoraz je ním inšpirovaný karbónový bicykel. Vznikne len 667 exemplárov.

12.04.2017 19:00
debata (5)
Ďalší hriešne drahý doplnok pre Bugatti Chiron... Foto: Bugatti
Bugatti - bicykel Ďalší hriešne drahý doplnok pre Bugatti Chiron má podobu karbónového bicykla. Farebne môže ladiť s vašim Chironom.

Komu nestačí najrýchlejšie sériové auto planéty, Bugatti Chiron za 2,4 milióna eur, môže míňať ďalšie peniaze za príslušenstvo. A tým nemyslíme len voľbu špeciálneho laku či kože pre samotný Chiron. Vyberať je možné aj z katalógu, kde nájdete hriešne drahé módne oblečenie a doplnky, napríklad koženú bundu za takmer 3 000 eur, hodinky Chiron za 13 000 eur a najnovšie aj bicykel. Opäť ide o exkluzívny tovar.

Zaujímavosťou je zavesenie zadného kolesa. Z... Foto: Bugatti
Bugatti - bicykel Zaujímavosťou je zavesenie zadného kolesa. Z jednej strany na klasickom ramene a z druhej na ramene, ktoré tvorí zároveň časť rámu.

Tento karbónový „zázrak“, vážiaci len päť kilogramov, vyvinula pre Bugatti nemecká spoločnosť PG, expert na rýchlostné „bajky“, pričom sa inšpirovala históriou aj súčasnosťou výnimočných modelov z Molsheimu. Z hliníkových vlákien, navyše ručne vyrábaných, pozostáva až 95 % komponentov vrátane kolies či bŕzd. Šetrilo sa všade, kde to bolo možné. Originálne je najmä zavesenie zadného kolesa. Z jednej strany na klasickom ramene a z druhej na ramene, ktoré tvorí zároveň časť rámu.

Ten je prísne aerodynamický, čo je odkaz na svet automobilovej produkcie. O vývoj sa okrem PG postarali aj spoločnosti Lightweight, Merelli a Continental. Zákazníci dostanú na výber rôzne farebné kombinácie, tak aby ladili s farebným vyhotovením ich Chironu. Ladiť pritom môže aj kožený poťah sedadla. Za túto hračku však zaplatia 37 000 eur, čo je na bicykel skutočne astronomická suma. A pritom nejde o úplne malosériový produkt. Spoločnosť Kußmaul postaví ručne 667 exemplárov.
Bugatti - bicykel
Bugatti - bicykel
+8Bugatti - bicykel

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #bicykel #Bugatti #Bugatti Chiron
Články podľa značiek