Koenigsegg má vypredané. Regeru už nekúpite

Švédsky výrobca hyperšportov hlási, že všetkých 80 kusov plánovanej série supervýkonného hybridného GT Regera je vypredaných. To je nepochybne úspech, pretože ešte nestihol dodať zákazníkom ani jeden jediný exemplár.

23.06.2017 18:00
Koenigsegg Regera - 2017 Foto:
Sériovú Regeru predstavil Koenigsegg len v marci v Ženeve. Stačili necelé tri mesiace, aby sa po nej len tak zaprášilo.
debata

Regera sa predstavila ako koncept približne pred dvoma rokmi a tento rok na autosalóne v Ženeve debutovala jej sériová verzia. Hyperšport s „robotizovanou“ karosériou a luxusom na palube, na aký sme neboli pri týchto švédskych raketách zvyknutí, zaujal natoľko, že celá 80-kusová séria už má zákazníkov. Tí zaplatia za tento úžasný stroj, ktorý aj bez prevodovky pomocou systému Koenigsegg Direct Drive (KDD), zrýchľuje z 0 na 400 m/h za 20 sekúnd, astronomických 2,1 milióna eur.

Napokon, Regera má k dispozícii vďaka preplňovanému 8-valcu s objemom piatich litrov a trom elektromotorom výkon neuveriteľných 1 100 kW a krútiaci moment 2 000 Nm. Pre Koenigsegg je záujem o Regeru nepochybne veľkým úspechom a povzbudením. Vo svojej 20-ročnej histórii totiž vyrobil len 150 vozidiel. Takže Regera bude predstavovať výrazný podiel na jeho produkcii. Za ten čas sa navyše táto švédska manufaktúra stihla vyrovnať imidžom oveľa renomovanejším značkám ako Ferrari, McLaren alebo Bugatti, čo jasne dokazuje cenou.
Koenigsegg Regera - 2016
Koenigsegg Regera - 2016
+12Koenigsegg Regera - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Koenigsegg #Koenigsegg Regera
Články podľa značiek