DS chce útočiť crossovermi. Majú byť až štyri

Prémiovej divízii koncernu PSA sa príliš nedarí. Aspoň nie v Európe. Pomôcť má prechod na crossovery. Po DS 6WR a DS7 Crossback má prísť najmenší model DS 3 Crossback. Vystrieda pravdepodobne pôvodný hatchback DS 3.

24.07.2017 12:00
DS 7 Crossback - 2017 Foto:
Prémiová odnož koncernu PSA plánuje ofenzívu crossoverov. PO veľkom DS 7 Crossback má prísť malý DS 3 Crossback.
debata
Po odčlenení značky DS od Citroënu sa tejto prémiovej divízii koncernu PSA nedarí. Platí to najmä o Európe. Predaje padajú ku dnu. Mainstreamová technika v luxusnom kabáte jednoducho na zákazníkov príliš nezabrala. Za prvý polrok predalo DS na starom kontinente len 25 117 vozidiel, čo je medziročný pokles o výrazných 37 %. Koncern to však s DS nevzdáva. Má nový plán. Ako inak, klasické modely DS 3, DS 4 či DS 5 majú postupne nahradiť populárne crossovery.

Napokon, dva tu už máme. – DS 7 Crossback, ktorý debutoval v Ženeve, a starší DS 6WR, dostupný len v Číne, kde je DS oveľa úspešnejšie. Na rad však príde aj menší člen rodiny. Dostane pravdepodobne názov DS 3 Crossback a PSA predpokladá, že jeho predaje by mali dosahovať trojnásobok väčšieho DS 7. Zároveň zastúpi 3-dverový hatchback DS 3, ktorého osud je tým, zdá sa, spečatený. Automobilka predpokladá, že novinka bude úspešná v súboji napríklad s Audi Q2.

A nielen to, plánuje aj jej čisto elektrickú verziu, čo by znamenalo, že práve DS 3 Crossback sa stane prvým elektromobilom značky. Po najmenšom crossoveri má prísť aj štvrtý. Celkovo chce mať DS v portfóliu šesť modelov. Kým pri menších počíta s alternatívnou elektrickou sústavou, pri väčších má dostať priestor plug-in hybridná technológia, tak ako v prípade nového DS 7 Crossback.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #crossover #DS #DS 3 #DS 7 CRossback
Články podľa značiek