Opel nepríde do Ženevy. Šetrí

Nový člen rodiny koncernu PSA sa nezúčastní na marcovom autosalóne vo Švajčiarsku. Dôvodom je škrtanie nákladov. Absentovať však nebude sám.

22.01.2018 12:00
debata
Opel sa vlani doslova vystrieľal z noviniek. V... Foto: Opel
Opel - autosalón Ženeva Opel sa vlani doslova vystrieľal z noviniek. V Ženeve by v podstate ani nemal čo ukázať. Navyše tým ušetrí.

Opel je od vlaňajšieho leta súčasťou francúzskeho koncernu PSA. Proces jeho zapojenia sa do štruktúr nového vlastníka a znižovanie nákladov si vyžaduje škrty v rozpočte. Aj preto sa tento rok Opel rozhodol absentovať na marcovom autosalóne v Ženeve. A je tu ešte jeden dôvod. Tento rok nemá na rozdiel od vlaňajšieho príliš čo ukázať. „Pokiaľ nemáme nový model, značka na autosalóne nebude,“ povedal hovorca Opela.

Vlani sa Opel na ženevskej motoršou zúčastnil, pretože mal mimoriadne plodný rok. Na svet prišli napríklad nové SUV Crossland X a Grandland X, vyvíjané v spolupráci s PSA, či outdoorová verzia Insignie Contry Tourer. Tento rok má pripravené len nové Combo, prípadne Astru GSi. V halách Palexpa však nebude jedinou značkou PSA, ktorá sa nezúčastní. Nepríde ani prémiová divízia DS. Naopak, vlani absentujúci Citroën a Peugeot prídu.

Táto stratégia nie je v posledných rokoch ničím výnimočná. Svetové autosalóny strácajú lesk. Sú drahé, a tak automobilky smerujú propagáciu skôr na sociálne siete. Už teraz je isté, že do Ženevy nepríde Cadillac alebo Infiniti. Zoznam však bude nepochybne dlhší. Brány otvorí jeho 88. ročník 8. marca. Debutovať by tu mala napríklad nová generácia Mercedesu-Benz triedy A, nová Kia Ceed, nové Audi A6 či nástupca súčasného Fordu Focus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #autosalón Ženeva 2018
Články podľa značiek