Seat Tarraco: ‘Španielsky Kodiaq ‘ sa predvádza pod plachtou. Príde na jeseň

Ešte tento rok predstaví Seat svoj tretí model mieriaci do triedy SUV. Základ ponúkne Škoda Kodiaq a VW Tiguan Allspace. Sedemmiestne Tarraco sa predstaví na jeseň v Paríži.

22.05.2018 19:00
debata (1)
Nový Seat Tarraco bude súrodencom Škody Kodiaq... Foto: Seat
Seat Terraco - 2018 Nový Seat Tarraco bude súrodencom Škody Kodiaq a Volkswagenu Tiguan. To znamená, že bude väčší ako Ateca. Interiér ponúkne päť alebo sedem miest na sedenie.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Seat pripravuje po SUV Ateca a malom crossovere Arona tretieho člena rodiny, ktorému nebudú cudzie prašné cesty. A pôjde o model, ktorý sa postaví rovno na vrchol ponuky. Sedemmiestne Tarraco si požičia platformu MQB známu zo Škody Kodiaq a Volkswagenu Tiguan Allspace. Očakávať tak máme rázvor náprav 2 790 mm a dĺžku približne 4,7 metra. A keďže ide o úplne nový produkt, pod kapotou má pracovať aj nový 4-valec 1,5 TSI Evo. Samozrejme, chýbať nebudú ani motory 2,0 TSI a diesle 1,6 TDI a 2,0 TDI.

Uniknuté snímky z internej prezentácie... Foto: Seat
Seat Terraco - 2018 Uniknuté snímky z internej prezentácie naznačujú, že dizajnom bude mať Tarraco bližšie k Tiguanu ako ku Kodiaqu.

Špekuluje sa tiež o hybride, prípadne mild-hybride so 48 V elektrickou sústavou. Iná cesta, ako skresať emisie na úroveň nových noriem, ani neexistuje. Terraco sa predstaví ešte tento rok. S najväčšou pravdepodobnosťou na septembrovom autosalóne v Paríži, kde už Seat potvrdil svoju účasť. A koncom roka sa dostane aj k prvým zákazníkom. Vyrábať sa však nebude v Španielsku. Schádzať bude z liniek nemeckého závodu vo Wolfsburgu, po boku VW Tiguan. Názov je inšpirovaný mestom Tarragona, ktoré sa rozvinulo z najstaršej rímskej osady na Pyrenejskom polostrove.

Tarraco však bude len jednou z viacerých noviniek Seatu, ktoré plánuje uvádzať na trh každých šesť mesiacov, a to až do roku 2020. Z tých najbližších spomeňme úplne novú generáciu Leonu, ktorý príde na trh ako hatchback, kombi a sedan, alebo očakávaný elektromobil využívajúci elektrickú platformu MEB, a tiež ďalší crossover.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Seat #Seat Tarraco
Články podľa značiek