Rusi majú cestu s najdlhším zákazom predbiehania. Vodičom tečú nervy!

Z novej úpravy dopravného značenia sú zhrození aj samotní policajti. Bezpečnosti síce pomohla, ale autá sa na úseku dlhom 40 km vlečú v kolónach.

12.09.2019 16:00
debata (12)
Viete si predstaviť bežnú dvojprúdovú cestu, na... Foto: Drom
Rusko - najdlhší zákaz predbiehania Viete si predstaviť bežnú dvojprúdovú cestu, na ktorej nemôžete predbehnúť iné auto na úseku dlhom 40 km? V Rusku takú majú. A motoristom veru nevonia.

Štyridsaťkilo­metrový úsek dvojprúdovej cesty medzi ruskými mestami Voronež a Novovoronež robil miestnej polícii problémy. Bol to totiž úsek častých dopravných nehôd. V priebehu predošlých deviatich rokov tu zomrelo 100 ľudí a 300 bolo zranených. Regionálny správca cestných komunikácií tak pristúpil v júni k radikálnemu kroku. Na celom úseku zakázal predbiehanie. A aby to bolo všetkým jasné, na cestu namaľoval súvislú bielu čiaru bez akéhokoľvek prerušenia. Áno, vznikol tak pravdepodobne najdlhší zákaz predbiehania na svete.

Pozitívne výsledky sa dostavili prakticky okamžite. Za dva a pol mesiaca od zmeny nedošlo v danom úseku k žiadnej vážnejšej dopravnej nehode. Motoristom sa však nová úprava rozhodne nepáči. A to dokonca ani samotným policajtom, ktorí tvrdia, že s nimi nebolo nové značenie prekonzultované. Vodičom doslova tečú nervy. Štyridsať kilometrov musia absolvovať rýchlosťou 60–70 km/h bez akejkoľvek možnosti predbehnúť pomaly idúce vozidlo pred sebou. Vytvárajú sa kolóny. Cesta sa stala rýchlo slávna v celom Rusku.

Kritiku na sociálnych sieťach nakoniec nemohla ignorovať ani voronežská polícia. Ešte tento mesiac by malo dôjsť k náprave. Na miestach, kde je to bezpečné, vzniknú jeden až jeden a pol kilometra dlhé úseky s povoleným predbiehaním. Má ich byť približne šesť. To by malo rozhorčených motoristov upokojiť a zároveň neohroziť bezpečnosť dopravy. Zatiaľ im ale neostáva nič iné, ako byť trpezliví.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #zákaz predniehania
Články podľa značiek